OMÜ’lü Öğrencilerden "Cam Sanatı" Sergisi
12 Nisan 2017, Çarşamba - 09:47
Güncelleme: 12 Nisan 2017, Çarşamba - 09:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümü öğrencilerinin “Atelye Öğrenci Çalışmaları Sergisi”, düzenlenen törenle açıldı.

Atelye Öğrenci Çalışmaları Sergisi’nin açılışı Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda yapıldı. Sergiye; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin, Seramik Cam Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Arslan, öğretim görevlileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bilgiler veren Seramik Cam Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Arslan, “Sergimiz, bölümümüzün ilk sergisi olma özelliğini taşıyor. Sergi, 18 öğrencinin çalışmalarının toplandığı bir sergi. 8 aylık bir çalışma sonrasında bu eserler oluştu. Öğrenciler ve biz bazı günler sabahlayarak bu sergiyi tamamlayabildik. Sergi; 7 cam boyama, 3 füzyon karışık teknik çalışma, 7 seramik çalışma, 4 stilize çerçeve çalışması, 10 gravür çalışma, 12 cam üfleme çalışması ve 10 tane skriktür çalışma olmak üzere toplamda 53 eserden oluşuyor.” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve sergideki eserler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Atelye Öğrenci Çalışmaları Sergisi, 11-17 Nisan arasında açık kalacak.