Mizah Diliyle Tıp Mesleği
10 Nisan 2017, Pazartesi - 17:03
Güncelleme: 10 Nisan 2017, Pazartesi - 22:39

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Mizah Diliyle Tıp Mesleği” başlıklı konferans Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek’in sunumuyla Tıp Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Şaban Şimşek, konferansta tıp mesleğinin mizahi yönünü müzik ve görsel öğeler eşliğinde anlattı.

Konferansa; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Erişkin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile davetliler ve öğrenciler katıldı. Konferansa hemşireler ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

OMÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesinin davetlisi olarak Samsun’a gelen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, hekimliği mizahi dille ve fıkralarla anlatırken kendisini dinleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Özellikle tıp mesleğine yeni başlayan ve henüz meslek eğitimi almakta olan öğrencilere tecrübelerini aktaran, tavsiye ve telkinlerde bulunan Prof. Şimşek, sunumunda hekimlik mesleğini icra etmenin ulviyeti ve zorlukları yanında insan sevgisine de dikkat çekerek, sağlıkçıların sorumluluklarının önemini vurguladı.

“İnsan sevgisi yitirilmemeli”

Meslek hayatından bazı kesit ve olayları kendine özgü esprili üslubuyla katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Şaban Şimşek, hem tıp mesleğinde bizzat deneyimlediği olayları örneklerle verdi hem de bu mesleğin detaylarına, yaşanan sıkıntılara ve bunların aşılması için nelerin yapılması gerektiğine değindi.

Doktorun kendini hastasının yerine koyarak empati kurmasının mesleğin önemli noktalarından biri olduğunu kaydeden Şimşek, “Sağlık çalışanları zor bir eğitim sürecinden geçtikten sonra mesleğe adım atıyorlar. Meslek hayatlarında bilgi, beceri ve donanımlarını çok iyi değerlendirmeleri ve bu mesleğin ne kadar hassas olduğunun farkında olmaları gerekiyor. Doktorlar ve sağlık çalışanları çok yönlü olabilmeli, mümkün olduğunca işine odaklanmalı, insan sevgisini yitirmemeli.” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek’e şükranlarını sunarak fidan sertifikasını takdim eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, kendilerini ilerleyen günlerde tekrar OMÜ’de görmek istediklerini dile getirdi. Dekan Şimşek de yazmış olduğu bazı kitapları Rektör Bilgiç ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir'e hediye etti.