TSRM Bölge Toplantısı Samsun’da Yapıldı
10 Nisan 2017, Pazartesi - 14:33
Güncelleme: 10 Nisan 2017, Pazartesi - 14:36

Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM Türkiye Society of Reproductive Medicine) Samsun Bölge Toplantısı Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) yapıldı.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Pembe Salon’da düzenlenen TSRM Bölge Toplantısı’na; OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, TSRM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, TSRM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Berfu Demir, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Davut Güven ve uzmanlar katıldı.

OMÜ Tüp Bebek Merkezi’nin TSRM ile birlikte organize ettiği toplantıyı ayrıca Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat ve Çorum’dan katılan kadın doğum uzmanları, akademisyenler ve doktorlar takip etti.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan TSRM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, "TSRM olarak bölge toplantılarına özellikle son 3 yıldır oldukça önem veriyoruz. Yurdun birçok noktasına gidiyoruz. Bu, bize önemli tecrübeler kazandırdı. Gittiğimiz yerlerde hem bilimsel paylaşımımızı yaptık hem bir şeyler öğrenmeye çalıştık." dedi.

Türkiye'nin en büyük infertilite grubu

Türkiye’nin en büyük infertilite grubu olan TSRM ekibiyle gün boyu geçmişten günümüze infertiliteye (kısırlık) dair tüm konuların değerlendirildiği toplantıda TSRM başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık ve ekibinin yanı sıra OMÜ Tüp Bebek Ünitesi sorumlusu Doç. Dr. Davut Güven ve ekibi ile birçok akademisyen infertilite konusunda güncel gelişmeleri konuştu.

Etkinlikte yer alan çevre illerdeki kadın doğum uzmanları Samsun Bölge Toplantısı’nın çok aydınlatıcı olduğunu, bu konudaki gelişmeleri etraflı bir biçimde izleme ve değerlendirme şansına sahip olduklarını dile getirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sunumlarını yaptı. Sunum sonrasında ise tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.