Türkiye Maarif Vakfı İstişare Toplantısı OMÜ’de Yapıldı
07 Nisan 2017, Cuma - 18:29
Güncelleme: 10 Nisan 2017, Pazartesi - 09:04

Türkiye Maarif Vakfı’nın düzenlediği koordinasyon ve istişare toplantılarının Samsun ayağı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören toplantıya; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, KYK İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Türkiye Maarif Vakfı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hamza Özdemir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Kartal, öğretim üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İstişare toplantısında Türkiye’deki ve Samsun’daki uluslararası öğrencilerin durumu detaylarıyla ele alındı. Toplantıda; mevcut öğrencilerin yaşam koşullarının nasıl daha iyi noktalara getirilebileceğinin yanı sıra bundan sonra Türkiye’ye gelecek öğrenci profilinin nerelerden ne şekilde seçileceğine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Amaç Geleceğe Yönelik Yol Haritasını Belirlemek

Geleceğe yönelik bir yol haritası belirlemek amacıyla bir araya gelen katılımcılar; yurt dışında Nijer ve Gine gibi ülkelerde FETÖ yapılanmasına bağlı olup sonrasında devredilen okulların eğitim müfredatlarının nasıl yapılanması gerektiği konusunda da değerlendirmelerde bulundular. Ayrıca, Fransız sömürgesi altında bulunan okullardaki öğrencilerin eğitiminde Türkiye’den görevlendirilen öğretmenlerin nasıl daha faydalı olabileceği de görüşülen hususlar arasında yer aldı. Bu kapsamda; OMÜ Fransızca Öğretmenliği Bölümü’nde bulunan öğrencilerin mezun olmaları sonrasında buralarda nasıl değerlendirilebileceği noktasında karşılıklı istişarede bulunuldu.

OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, toplantıda Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği ve benzeri sivil toplum kuruluşlarının söz konusu süreçlerde nerelerde ve nasıl bir rol oynaması gerektiğinin ele alındığını da belirtti.

Türkiye Maarif Vakfı Nedir?

Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından 17/6/2016 tarihli kanun teklifinin onaylanmasıyla kurulmuş bir vakıftır.

Türkiye Maarif Vakfı’nın kuruluş amacı yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dâhil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmektir.