Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi Kurs Programı
07 Nisan 2017, Cuma - 13:35
Güncelleme: 07 Nisan 2017, Cuma - 13:35

Basın İlan Kurumunun İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) ile birlikte düzenleyeceği "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi Kurs Programı", 17 Nisan - 08 Mayıs 2017 tarihleri arasında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda (OKA) gerçekleştirilecektir.

Programa Başvuru Şartları

Basın İlan Kurumu "Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı'na;

• T.C. Vatandaşı olanlar,
  • İŞKUR mevzuatı gereği; Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ile İletişim Fakültesi lisans mezunları, Açıköğretim Fakültesi ve 2. Öğretim öğrencileri veya İletişim Meslek Lisesi mezunları,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı olarak herhangi bir işte çalışmayanlar başvurabilecektir.

Eğitimin Uygulanışı

Eğitim Tarihi : 17 Nisan 2017 - 08 Mayıs 2017

Eğitim Süresi : 3 Hafta - 90 Saat

Eğitim Yeri : Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Kale Mah. Cumhuriyet Cad. No: 8 İlkadım / Samsun

Katılımcı Seçimi : Programa katılımcı seçimi Basın İlan Kurumunca oluşturulan heyet tarafından gerçekleştirilecektir.

Ölçme ve Değerlendirme : Eğitim Programını tamamlayan katılımcılara "Katılım Sertifikası" verilecektir.

Katılımcı Sayısı : 25

Dersler teorik ve uygulamalı eğitim şeklinde verilecektir.

Basın sektöründe yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik ve uygulamalı olarak 90 saat sürecek eğitim sonunda alınacak sertifika sayesinde gazetelerin asgari kadrolarında çalışma imkânı sağlanabilecek.