Alaçam MYO ile PTT arasında İş Birliği
05 Nisan 2017, Çarşamba - 09:09
Güncelleme: 05 Nisan 2017, Çarşamba - 11:39

Alaçam Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, PTT Samsun Başmüdürü Cemal Saraç’ı ziyaret ederek iki kurum arasındaki mevcut iş birliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Alaçam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Posta Hizmetleri Bölümü öğretim görevlilerinden Zümral Gültekin  ile birlikte geçtiğimiz günlerde Samsun PTT Başmüdürü olarak atanan Cemal Saraç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Saraç’a yeni görevinde başarılar dileyen Demiryürek, Alaçam MYO bünyesinde bulunan Posta Hizmetleri Bölümü’nün geliştirilmesi konusunda iş birliğine açık olduklarını dile getirdi.

Protokol genişletilecek

Ziyarette PTT Samsun Başmüdürlüğü ile Alaçam MYO arasında öğrencilerin stajları başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği yapılmasına ilişkin protokolün genişletilmesi konusunda görüş birliği sağlandı. Bu doğrultuda Alaçam MYO bünyesinde bulunan Posta Hizmetleri Bölümü’nün ders içeriklerinin PTT’nin ihtiyaçları doğrultusunda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Laboratuvar kurulacak

Alaçam MYO’nun kurulması ve gelişmesinde PTT Genel Müdürlüğünün önemli katkıları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Demiryürek, mevcut iş birliğinin sektörün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirileceğini söyledi. Bu doğrultuda Alaçam MYO bünyesinde Posta Hizmetleri Laboratuvarı kurulması önerisine destek sözü veren Başmüdür Saraç, okul öğrencilerinin stajlarına öncelik vermeye devam edeceklerini söyledi.

Hizmet içi eğitim desteği

Samsun PTT Başmüdürlüğü başta olmak üzere PTT Genel Müdürlüğüne bu alanda yetişmiş öğretim elemanı kadrosuyla hizmet içi eğitim katkısı sunabileceklerini belirten Prof. Dr. Demiryürek, karşılıklı bilgi ve deneyim aktarımına hazır olduklarının altını çizdi. Prof. Dr. Demiryürek’in ziyaretinden ve nazik davetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Saraç, 20 Nisan’da Alaçam MYO öğrencileri ile tecrübe paylaşımı kapsamında bir araya gelecek.