Karadeniz 4. Meme Kongresi Başladı
30 Mart 2017, Perşembe - 15:32
Güncelleme: 30 Mart 2017, Perşembe - 15:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Samsun Meme Derneği iş birliğinde gerçekleşen Karadeniz 4. Meme Kongresi bugün Sheraton Otel’de başladı.

Kongrenin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kongre eş başkanı OMÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. İdris Yücel ve Prof. Dr. Necati Özen ile Türkiye’nin farklı bölgelerinden konunun uzmanı doktorlar katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İdris “Meme kanseri ülkemizde çok önemli bir sağlık sorunu. Bilindiği üzere kadınlarda en çok görülen kanser türü. Çok boyutlu bir hastalık. Pek çok tıp disiplini bu hastalığa müdahale etmek durumunda. Zaten bu kongrenin yapılma amacı da budur. Meme kanseri ile ilgilenen bütün disiplinleri bir araya getirmek ve bilgi alışverişinde bulunmak bizim asıl amacımız.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında tıp biliminin insan hayatındaki vazgeçilmez yerini vurgulayarak, “Siz değerli bilim adamlarımızın, doktorlarımızın yaptığı iş, hayatın tam ortasında hem de en önündedir. Biliyoruz ki sağlık olmayınca hiçbir şey olmuyor. Sağlığı olmayan bir insanın ne ailesine ne ülkesine hizmet etmesi mümkün. O yüzden sağlık deyince akan sular durur diye düşünüyorum. Siz doktorların yaptığınız işin önemini anlatmama gerek yok. Rabbim bilim dünyasını ve sizleri muvaffak etsin. Bilim dünyası bu malum hastalıkla ilgili mücadelede çok önemli gelişmeler gösterdi ve gösterecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından geçilen konferansta ilk olarak söz alan Prof. Dr. Hilal Ünal, “Williams S. Halsted – Bir Büyük Dehanın Yaşam Öyküsü” başlıklı sunumuyla katılımcılarla tıp dışı bir sunum paylaştı. Amerika cerrahlarının eğitimi ile ilgili kuralları koyan, çok sayıda cerrah yetiştiren ve meme cerrahisinin temellerini atan kişi olarak bilinen Halsted’ in hayatı katılımcıların ilgisini çekti.

1 Nisan 2017 tarihinde sona erecek konferans boyunca ”Türkiye’de Meme Kanseri, Genetik Testler ve Genetik Danışmanlık, Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi,  Endokrin Tedavide Son Durum, Görüntüleme Algoritmaları” başlıklı sunumlar yapılacak.