Sabancı Üniversitesi ALP Ekibi OMÜ’yü Ziyaret Etti
24 Mart 2017, Cuma - 12:26
Güncelleme: 24 Mart 2017, Cuma - 12:48

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre değerlendirildiği Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralamasında 95,3 puanla ilk sırada yer alan Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikalar (ALP) ekibi, Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ) ziyaret etti.

ALP ekibinden Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü Prof. Dr. Cengiz Kaya ile uzmanlar; Araştırma Süreci Planlama ve Politika Geliştirme Yöneticisi Ebru Ocak, Proje Geliştirme Ofisi Yöneticisi Didem Kılıçoğlu, Proje Yönetim Ofisi Yöneticisi Aslıhan Eran ve Sanayi İşbirlikleri ve Teknoloji Lisanslama Ofisi Yöneticisi Abdurrahman Türk, Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile bir araya geldi. Görüşmeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran da eşlik etti.

Görüşmede, ALP Direktörü Prof. Dr. Cengiz Kaya ve ekibi, Sabancı Üniversitesinin araştırma süreci ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Görüşmede ayrıca OMÜ’nün mevcut yapısının araştırma yönetim süreci çerçevesinde analizi ve kurum içindeki entegrasyona yönelik yapılacak çalışmalar ele alınırken; diğer taraftan OMÜ-TTO (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) ile üniversite birimleri arasındaki entegrasyonun detayları üzerinde duruldu.

“Proje desteklenirse ALP, TTO’nun rehberi olacak”

Teknoloji Transfer Ofislerinin kurulmasını desteklemek amacıyla 1601 Destek Programı kapsamında gündemde olan “Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması” başlıklı projenin desteklenmesi hâlinde ALP, OMÜ-TTO’nun rehberi olacak.

Görüşmede OMÜ-TTO’yu; Yönetici Prof. Dr. Ömer Andaç, Proje Yürütücüsü Dr. Mustafa Mortaş, Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Onur Yavuz ile Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Sezin Yılmaz temsil etti.