OMÜ Ve CMU'nun Ortak Yürüttüğü Yüksek Lisans Programları Başladı
22 Mart 2017, Çarşamba - 17:40
Güncelleme: 22 Mart 2017, Çarşamba - 17:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Merkezi Bari/İtalya’da bulunan Akdeniz Üniversiteler Birliği (CMU) arasında 2015 tarihinde imzalan ve YÖK tarafından onaylanarak yürürlüğe giren protokol gereğince, çift diplomalı “Avrupa-Akdeniz Kültürleri ve Turizmi” (Euromediterranean Cultures and Tourism- E.M.C.T) yüksek lisans programı, İtalya’nın Bari kentinde başladı.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın akademik desteği ile hayata geçen yüksek lisans programına Türkiye’den, İtalya’dan, Rusya’dan, Nijerya’dan ve Suudi Arabistan’dan katılan öğrenciler İtalya’da katılacakları 250'şer saatlik yoğun bir eğitim ve staj programını tamamladıktan sonra, stajlarına istedikleri bir Avrupa ülkesinde devam edebilecekler. 250 saat e-learning sürecine de tabi tutulacak öğrencilerin, yüksek lisans tezlerini ise İngilizce olarak tamamlaması gerekiyor.

OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan uluslararası yüksek lisans programında ise OMÜ'den öğretim üyeleri ders veriyor. Program Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Nalan Kızıltan’ın yaptığı bu program, deneyimli yerel ve yabancı öğretim kadrosuyla vereceği çift diploma ile hem mezunlarına Türkiye’deki ve Avrupa’daki doktora programlarına devam edebilme olanağı sunuyor hem de OMÜ'nün uluslararasılaşmasına katkıda bulunuyor.