Yusuf Ziya Yılmaz'dan Ziraatçılara İletişim Dersi
23 Şubat 2017, Perşembe - 17:00
Güncelleme: 23 Şubat 2017, Perşembe - 21:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir'in verdiği Tarımda Girişimcilik dersinin bu haftaki konuğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu.  Yılmaz, öğrencilere "İnsanlar ve İletişim" konulu sunum yaptı.

Üniversitenin Samsunla bütünleşmesine katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen sunuma; Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Rektör Danışmanı  Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sahip olduğu bilgi birikimini aktarma açısından akademisyenliği oldukça önemsediğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün sizinle iletişim hakkında konuşacağız. Bütün samimiyetimle söylüyorum ki anlatacağım her şey kendi hayatımda tecrübe ettiğim ve bu tecrübelerimi birileriyle paylaşmam gerekli dediğim konulardan oluşuyor." dedi.

"Başarıya giden yolda en önemli şey iletişim sermayesidir"

İletişimi, insanın hayatında en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri olarak tanımlayan Yusuf Ziya Yılmaz, "Başarıya giden yolda en çok ne gerekiyor diye sorarsanız iletişim sermayesi derim. Çünkü öz sermayeden, paradan daha fazla insanı başarıya götürdüğüne inandığım, en çok ihtiyaç duyduğum, en çok faydasını gördüğüm, dünyanın en önemli sermayesi iletişim sermayesidir. İletişim sermayesi zayıf olan insanların hayatta başarılı olması çok zor. Ancak iletişim konusunda becerisi olan insan yılanı bile deliğinden çıkarır. Lütfen siz de kalbinizi ve tüm samimiyetinizi kullanarak iletişimi doğru kullanmasını öğrenin." diye konuştu.

"Nasıl algılandığınızı önemsemezseniz vicdanınızın rahat olması yetmez"

Etkili iletişim yöntemleri ve insanda olması gereken özellikleri kendi hayatından örneklerle açıklayan Yılmaz, etik ve ahlak arasındaki farka ve doğru algılanmanın önemine değindi. Yılmaz, "Nasıl algılandığınızı önemsemezseniz vicdanınızın rahat olması yetmez." diyerek doğru algılanmanın öneminin altını çizdi.

"Tramvay için 15 Mart’ta Kazma Vurulacak"

Üniversiteye çıkacak tramvay hakkında da konuşan Yusuf Ziya Yılmaz, 15 Martta iş makinelerinin nizamiyeden girerek çalışmaya başlayacağını ve 2018 yılının sonunda da tüm üniversitenin tramvaya kavuşacağını müjdeledi.

Sunumun ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek onların sorularını yanıtladı.