!f İstanbul Samsun’a geldi
24 Şubat 2017, Cuma - 15:31
Güncelleme: 27 Şubat 2017, Pazartesi - 14:28

16. !f İstanbul Bağımsız Film Festivali-Samsun Eş Zamanlı Film Gösterimi Etkinlikleri, OMÜ - UİB, Gençlik ve AGH Koordinatörlüğü ve TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi ortaklığı; OMÜ UZEM iş birliğiyle 24 –26 Şubat 2017 tarihleri arasında, OMÜ - UZEM Kongre Merkezi'nde yapılacak.

24 Şubat Cuma günü saat 17.00’de yapılacak olan temsilî gala ve kokteyle Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri müzik dinletisiyle eşlik edecek.

Türk fotoğraf sanatı tarihimizden çok önemli ustaların, akademisyenlerin ve genç yeteneklerin fotoğraflarının yer aldığı “Sinerji” adlı koleksiyonun da üç gün boyunca sergileneceği etkinliğe tüm sinemaseverler davetli.

Sadece Samsunlulara; Çocuk Kitabına Sinema Bedava!

!f² etkinliğinde sinema filmlerini izlemek Samsun’da bedava! Tek bir şartla; Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyi hikâye-öykü-roman kitabı getirmek. Bağışlanan kitaplar ihtiyacı olan okullara hediye edilecek.

!f  İSTANBUL BAĞIMSIZ FİLMLER FESTİVALİ 2017
SAMSUN PROGRAMI

24 Şubat 2017 Cuma

17.00: Resepsiyon ve Fotoğraf Sergisinin Açılışı
19.00: “Tanna” Sinema Filminin Gösterimi

25 Şubat 2017 / Cumartesi (İki Film Gösterimi)

13.00: “Dev”
16.00: “Camdan Atlar”

26 Şubat 2017 / Pazar (İki Film Gösterimi)

13.00: “Bir Günde Hindistan”*
16.00: “Koca Dünya”*

Yer: OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi ( UZEM)/ Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü /Atakum

* Film gösterimlerinden sonra yönetmenlerin / oyuncuların katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek söyleşinin interaktif canlı yayını yapılacaktır.

Koca Dünya’dan Tanna’ya 5 !f filmi 32 şehir, 42 farklı noktada!

Dünyada ilk kez 8 yıl önce !f İstanbul tarafından başlatılan ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım’ projesi !f², bu yıl online video platform ile gerçekleşecek, Reha Erdem’in son filmi “Koca Dünya”dan yılın en çok konuşulan filmlerinden “Tanna”ya 5 filmi, İstanbul ile aynı anda Anadolu’daki ve komşu ülkelerdeki sinemaseverlerle buluşturacak.

16 Şubat’ta yola çıkan 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, yılın merakla beklenen filmlerini Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Festivalin özel gösterimleri ve etkinlikleriyle yine çok konuşulacak programında bu yıl, !f² özellikle dikkat çekiyor.

Dünyada ilk kez 8 yıl önce !f İstanbul tarafından başlatılan ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım’ projesi !f², İş Bankası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde düzenleniyor ve Anadolu Kültür danışmanlığında ve Mediatriple tarafından sağlanacak online video platform ile gerçekleşiyor. !f İstanbul programından seçilen 5 özel film Türkiye’de 30 şehrin yanı sıra Gümrü ve Lefkoşa’da sinemaseverlerle buluşuyor. Festivalin son üç günü olan 24, 25 ve 26 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gösterilecek bu filmler, 32 şehir ve 42 farklı noktada, 15 bin kişiye aynı anda ulaşacak. Ayrıca, Anadolu’nun farklı şehirlerinin toplum merkezlerinde Suriyeli mültecilere özel Arapça alt yazılı gösterimler de yapılacak. Gösterimlerin ardından İstanbul’da yönetmenlerle yapılacak söyleşiler internet üzerinden canlı yayınlanacak ve bu şehirlerdeki katılımcılar da sohbeti izleyip yönetmenlere soru sorabilecek.

Koca Dünya’dan Tanna’ya

Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi !f² kapsamında bu yıl; Reha Erdem’in Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen, Eylül’de gerçekleşen Adana Film Festivali’nde de “En İyi Film”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “Türkan Şoray Umut Genç Veren Kadın Oyuncu” ve “Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü” dallarında ödülleri toplayan son filmi “Koca Dünya”; Hindistan’da Google’ın çağrısıyla bir gün boyunca milyonlarca insanın telefonları ya da kameralarıyla kendi hayatlarını kaydetmesi sonucu kurgulanmış Richie Mehta filmi “India in A Day/Bir Günde Hindistan”; David Lynch’in “Fil Adam” klasiğiyle karşılaştırılan, otistik ve oldukça deforme bir bedene sahip Rikard’ın sıcacık hikâyesini konu alan “The Giant/Dev”; genç Kanadalı şair Rosie Ming’in şairler diyarı İran’da kendi geçmişine yaptığı yolculuğu etkileyici çizimlerle izleyeceğimiz animasyonu “Window Horses/Camdan Atlar” ve Londra, Venedik Film Festivalleri'nden ödüller toplayan, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adaylığına göz kırpan ve bir yeryüzü cennetinde yaşanan büyük bir aşkın gerçek hikâyesini anlatan büyüleyici ve dokunaklı “Tanna” gösterilecek.

!f² nedir?

!f², bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen, 8 yıl önce !f İstanbul tarafından başlatılan ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesidir. 5. kez İş Bankası Maximum Kart ve İş'te Üniversiteli partnerliğinde ve ilk yılından beri Anadolu Kültür danışmanlığında düzenlenen !f² kapsamında, !f İstanbul’un farklı bölümlerinden 5 film seçilmekte. Festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen bu 5 film, aynı anda Anadolu’da ve komşu ülkelerdeki şehirlerde sinemaseverlere ulaşıyor.

!f²’yi kimler düzenliyor?

!f² filmlerini !f İstanbul seçiyor, gösterimlerin organizasyonunu şehirlerdeki üniversiteler, dernekler, sanat inisiyatifleri ve sivil toplum kuruluşlarından sinemaseverler yapıyor. Gönüllülüğe dayanan bu iş birliği 7 yıldır kesintisiz sürüyor ve her yıl daha da büyüyor. Siz de bu sinema ağına katılmak ve kendi şehrinizde !f filmlerinin gösterilmesini sağlamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gösterimler nasıl gerçekleşiyor?

!f² ortağımız olan internet servis sağlayıcı Mediatriple, seçilen 5 filmi festivalin son üç gününde ortaklarımıza açıyor ve İstanbul’daki gösterim yapılan salonla aynı anda internet üzerinden gösterime sokuyor. Yüksek görüntü kalitesiyle gösterilen bu filmler aynı anda tüm ortak şehirlerde sinemaseverlere ulaşıyor. İstanbul’daki gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle salonda söyleşi yapılırken ortak şehirlerimizdeki izleyiciler de internet üzerinden bu anı canlı izleyebiliyor ve yönetmene sorularını gönderebiliyor.

www.ifistanbul.com