Nütrisyonda Güncel Konular Sempozyumu
23 Şubat 2017, Perşembe - 14:47
Güncelleme: 23 Şubat 2017, Perşembe - 14:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Sağlık Uygulama Araştırma Merkez Müdürlüğü Diyet Bölümü’nün iş birliğinde “Nütrisyonda Güncel Konular” adlı sempozyum düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen, diyetisyen ve öğrenciler katıldı.

“Beslenme klinik tedavi bütünlüğü içinde düşünülmeli”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Uygulama Araştırma Merkez Müdürlüğü Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Güzin Tümer, “Günümüzde, kronik hastalıklarda medikal tedavinin yanında beslenme tedavisi, iyileşmenin sağlanmasında hayati bir rol almaktadır. Hastaya tedavi sürecinde sunulacak olan söz konusu beslenme tedavisi, beslenme yetersizliğini önlemede ya da yetersizliğin derecesini hafifletmede yardımcı olduğu gibi komplikasyon oluşumunu da azaltacaktır. Bu konudaki farkındalığı yaratmak ve beslenmenin klinik tedavi bütünlüğü içinde düşünülmesi gerektiği fikrini oluşturmak amacıyla bu sempozyumu düzenledik. Çok daha donanımlı, bilgili bireylerin yetişmesine hizmet verecek olan bu bilimsel toplantıların gerçekleştirilmesi büyük emek ve destek gerektirmektedir. Bu yüzden sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Profesyonellik emek ister”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç ise gerçek bir profesyonel statünün sadece formal eğitim ve deneyim sonucunda elde edilen bir diploma veya unvanla kazanılamayacağının altını çizdi. Profesyonelliğin emek isteyen, zaman içinde yoğrularak olgunlaşan bir beceri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıç,  “Profesyonel bir mesleğin üyeleri bilimselleşmek, mesleği ile ilgili gelişmeleri yakından izlemek zorundadır. Lisansüstü ve mezuniyet sonrası eğitimlerin, kursların, konferansların ve çalıştayların yanı sıra sempozyum ve kongreler mesleki, sosyal ve bireysel gelişimde önemli rol oynamaktadır. Mesleki gelişmelerden ve yeni teknolojilerden, bunların hastalara uygulanış biçimlerinden, yapılan araştırmaların mesleğe olan katkılarından yararlanmada bu toplantılar büyük önem taşımaktadır. Böyle bilimsel ortamlar, sizleri güçlendirecek, meslek bilincinizi ve sorumluluk duygunuzu artıracaktır.” şeklinde konuştu.