Stolk’un Yüzü İbrahim Selim OMÜ’de
22 Şubat 2017, Çarşamba - 17:40
Güncelleme: 22 Şubat 2017, Çarşamba - 17:40

Sosyal medyada “Stolk” adıyla eğlenceli sosyal mizah videoları sunan ve program konseptiyle tıklanma rekorları kıran İbrahim Selim, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisat ve Siyaset Topluluğunun konuğu olarak üniversitelilerle buluştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki söyleşiye İktisat ve Siyaset Topluluğu danışmanı öğretim görevlisi Cüneyt Mumcu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İktisat ve Siyaset Topluluğu Başkanı Osman Furkan Akın, Stolk programının insanların bir nebze neşelenmesine katkı sağladığını belirterek Stolk programının sunucusu İbrahin Selim’e davetlerine icabet ettiği için topluluk adına şükranlarını sundu.

“Başarımızın sırrı program içeriğinde”

Söyleşiye kendisine has mizahi bir dille başlayan İbrahim Selim, OMÜ’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek kendisine teveccüh gösteren İktisat ve Siyaset Topluluğuna ve OMÜ’ye teşekkür etti. Söyleşisinin başında Stolk’un ortaya çıkış fikri ve bu düşüncenin somutlaşmasından bahseden Selim, yakaladıkları başarının sırrının ürettikleri içeriğin toplumu yakından ilgilendirmesiyle alakalı olduğunu vurguladı.

Hayatını kurduğu şeyin hikâye anlatıcılığı olduğuna dikkat çeken İbrahim Selim, “Yaşadığımız dünyada yeni bir dilin gerekli olduğuna inananlardanım. Bence vicdan her şeyin merkezinde olan bir kavram. Maalesef herkesin kavga etmeye meyilli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ancak sevgi, saygı, paylaşma gibi insani değerler yahut insan olarak doğaya sahip çıkmak ortak noktalarımız. Bizim için önemli olan şeylerin herkes için de önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda dijital platformda bir alan açtığımız kanaatindeyim. Ülkemizin tamamı dijital dünyada değil ancak memleketin tamamıyla ilişki kurmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Memleket şakası yapıyorum”

Siyasi mizah değil sosyal mizah yaptıklarına işaret eden Selim devamında şu sözlere yer verdi: “Temelinde kimseye saldırmak, kimseye haddini bildirmek yok. Sokakta karşılaştığımızda siyasi görüşünü merak etmeksizin sohbet ettiğimiz insanlar ne söylüyorsa ben onu bir nevi estetize edilmiş olarak söylüyorum. Zaten memleket şakası yapıyorum.”

Çekimler ve çalışmaları hakkında da detaylar paylaşan İbrahim Selim sonrasında öğrencilerden gelen sorulara içtenlikle cevap verdi.

Söyleşi sonunda İktisat ve Siyaset Topluluğu danışmanı öğretim görevlisi Cüneyt Mumcu İbrahim Selim’e katılımı için müteşekkir olduklarını belirterek kendisine günün anısına plaket takdim etti.

Stolk nedir?

Stolk sosyal medya üzerinden “talk show” programı olup gündemdeki olayların farklı formatlarda ele alındığı yayın biçimidir.