İnsansız Hava Araçları Yarışı 2016 Başvuruları Başladı
28 Ocak 2016, Perşembe - 15:28
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 11:32

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “International UAV TURKEY Competition” İnsansız Hava Araçları Yarışının ilkinin, yerli ve yabancı takımların katılımıyla, 21-25 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenmesi planlanmaktadır.  Lise/Üniversite öğrencilerinden oluşan takımların katılacağı yarışma ile yangın, kaza gibi acil durumlarda, insanlara yardımcı olabilecek, sivil uygulamalara yönelik insansız sabit ve döner kanatlı hava araçları geliştirilmesi teşvik edilmektedir.

Başvurular İçin:

- Bir lise, üniversite ya da yükseköğrenim kurumu bünyesinde akademik danışman (öğretmen/akademisyen) sorumluluğunda çalışıyor olmak,

- Başvuru belgelerini istenen formatta, 29 Şubat 2016 tarihine kadar göndermek gerekmektedir.Ayrıntılar için tıklayınız