OMÜ Personeline Hizmet İçi Eğitim Verildi
21 Şubat 2017, Salı - 18:18
Güncelleme: 22 Şubat 2017, Çarşamba - 00:05

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Birimi, üniversite personelinin motivasyon ve verimliliğini arttırmak amacıyla Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Hizmet İçi Eğitim Programı" düzenledi.

Yarım gün süren eğitim programına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Bozkurt Koç, Doç. Dr. Murat Kurt, Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin ile üniversitenin ilçe ve merkez kurumlarından çok sayıda personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cengiz Çelik, 2017 hizmet içi planlarının hazır olduğunu belirterek, çalışmalarında Maliye Bakanlığının tasarruf tedbirlerini de dikkate aldıklarını söyledi.

Öncelikli olarak üniversitenin yerel imkânlarını değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Çelik, başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere eğitim programının düzenlenmesi için imkân sağlayanlara teşekkür etti.

"Hepimiz OMÜ ailesinin bir ferdiyiz"

Konuşmasında üniversitenin en ücra köşesindeki personelden en tepe yönetime kadar her bireyin OMÜ ailesinin bir ferdi olduğunun altını çizen Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ise "Hepimiz bir zincirin halkalarıyız ve hiçbirimiz diğerinden daha önemli değil. Sadece yaptığımız görevler farklı. Sayın Rektörümüzün ortaya koymuş olduğu yönetim politikası çerçevesinde biz kimseyi farklılıklarından dolayı ayırt etmiyoruz. Tek bir kriterimiz var, o da liyakattır. Negatif ayrımcılık yapacağımız bir grup varsa o da terör örgütü mensupları ve yandaşları diyebiliriz. Bunun dışında herkes bizim için bir. Çünkü biz çatışmak değil, çalışmak istiyoruz. Biz bir olalım, beraber olalım, aile olalım." dedi.

Üniversite için, geleceğe yatırım yapmak için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Kabadayı, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Bugün buraya, kendinize yatırım yapmak için mecbur olmadığınız halde gelmeniz çok güzel bir şey. Çok değerli öğretim üyelerimizden çok kıymetli bilgiler öğreneceksiniz." ifadelerini kullandı.

Göreve başladığı günden itibaren edindiği izlenimlere dayanarak Türkiye'nin en iyi personelleriyle çalıştığına inandığını söyleyen Kabadayı,"Sizden tek bir şeye inanmanızı istiyorum, bize inanın ve güvenin. Hiçbirinizden daha az çalışmayacağız. Biz sahadayız ve sahada olmaya devam edeceğiz." dedi.

“Sosyal sermaye dünyanın en önemli sermayesidir”

Katılımcılara güzel ve başarılı bir eğitim geçirmelerini dileyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan da "Personelden sorumlu rektör yardımcısı olarak insan kaynağına oldukça önem veriyorum. Çünkü insan, yani sosyal sermaye dünyanın en önemli sermayesidir. Lütfen bu sermayemizi arttıralım ve kaybetmeyelim. Bugün dinleyeceğiniz üç güçlü sunumla motivasyonunuzun artacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı eğitim programında sunum yapacak öğretim üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

Eğitim programı, Fen - Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bozkurt Koç'un "Kurum İçi Etkili İletişim", yine aynı bölümün öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Kurt'un "Meslek Ahlakı ve Etik Kuralları" ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Çetin'in "İş Yaşamında Motivasyon" konulu sunumlarıyla devam etti.