MENU

OMÜ Projelerle Adından Söz Ettiriyor
21 Şubat 2017, Salı - 16:39
Güncelleme: 22 Şubat 2017, Çarşamba - 09:59
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) koordinatörlüğünde ve Agricolture è  Vita Associazione (İtalya), Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores de Granada (ASAJA, İspanya), Ente Nazionale per la Meccanizzazione Agricola (Enama, İtalya) olmak üzere üç farklı ülke konsorsiyumu ile toplam 6 kurum ve kuruluş ortaklığıyla yürütülen “Bitki Koruma Makinelerinin İşletilmesi ve Pestisit Kullanımının Entegre Yönetimi” (Integrated Management of Pesticides and Liable Exposure with Machinery Executing, IMPLEMENT) projesi açılış toplantısı Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Tosun Salonu’nda gerçekleşti.

“Başlıca hedef kitle çiftçiler”

Açılış toplantısının ilk konuşmasını yapmak için sahneye gelen proje yürütücüsü Doç. Dr. Benal Öztekin, projenin AB Erasmus+ Mesleki Eğitim Ana Eylem 2 Yenilik Geliştirmeye Yönelik Stratejik Ortaklık Projesi olduğunu ifade etti. Projenin amacından bahseden Öztekin, ana amacın bitki koruma maksadıyla kullanılan makinelerin ve ürünlerin tarımda çalışanlar açısından güvenli olarak kullanılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Projenin İtalya, İspanya, Türkiye ortaklığında hayata geçtiğine vurgu yapan Doç. Dr. Öztekin, hedef kitlenin ise başta çiftçiler olmak üzere aile bireyleri, mevsimlik işçiler ve eğitimciler olduğunu belirtti.

“Türkiye’de Erasmus+’dan destek gören 25 projeden biri”

Doç. Dr. Benal Öztekin, konuşmasının sonunda projeye verdikleri destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir ve Tarım Makinaları ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Arif Beyhan'a teşekkürlerini iletti. Öztekin’in ardından Avrupa Birliği ortakları adına Dr. Massimo Kanallico söz alarak projenin detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir de projenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, bu projenin Türkiye’de Erasmus+’dan destek gören 25 projeden biri olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Demir, projeye destek veren Rektörlüğe ve diğer üniversitelere teşekkür etti.

“Çıtayı her geçen gün yükselteceğiz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise projede emeği geçen herkese şükranlarını sunarak bu tür ulusal ve uluslararası projelerle OMÜ’nün her geçen gün çıtayı daha da yükselteceğini ve böylelikle de belirlenen hedefler doğrultusunda yoluna devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından projenin oluşmasında başrol oynayan eğitimcilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

IMPLEMENT projesi nedir?

1 Aralık 2016 tarihi itibariyle başlayan IMPLEMENT projesi 2 yıl devam edecek. Projeyle; başta çiftçiler olmak üzere tüm kullanıcılar ve imalatçılar ile ziraat mühendisleri, tarım danışmanları vb. eğitimcilere yönelik güvenli makine kullanımı, doğru uygulama, kalibrasyon (ölçümleme), ayar-bakım ve iş güvenliği konularını içeren bir interaktif eğitim platformu geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, üretilen materyallerle pilot eğitimler düzenlenerek bitki koruma makineleri kullanımında iş sağlığı ve güvenliği gönüllüleri oluşturulmaya çalışılacaktır.

Yine projeyle; tarım sektöründe bitki koruma makineleri ve ürünlerinin doğru kullanılması ile ortaya çıkan ve etkileri ölümcül olabilen sağlık ve güvenlik sorunları hakkında toplumsal farkındalık yaratılması da beklenmektedir.

X
Secure Login

This login is SSL protected