Çinli Öğretim Elemanı Fan Yahui Veda Etti
17 Şubat 2017, Cuma - 19:13
Güncelleme: 17 Şubat 2017, Cuma - 22:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanı Fan Yahui, 3 yıllık görevinin ardından OMÜ’ye veda etti.

Ülkesi Çin'de bulunan Hunan Üniversitesinde görev alacak olan  öğretim elemanı Fan Yahui, veda ziyareti kapsamında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti. Fan Yahui, OMÜ’de 3 yıla çok güzel şeyler sığdırdığını, ülkesine güzel ve unutulmaz hatıralarla döneceğini belirterek görev yaptığı zaman dilimi boyunca desteklerini esirgemeyen akademisyenler ile OMÜ yönetimine şükranlarını sundu. Fan Yahui, Rektör Bilgiç nezdinde OMÜ’nün uluslararasılaşma çabalarını takdir ettiğini vurgulayarak bu süreçte Çince öğretimi konusunda katkı sunmaktan son derece mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Konuğunu ağırlamaktan kıvanç duyduğunu söyleyen Rektör Bilgiç ise uluslararasılaşmada OMÜ’nün yelpazesini mümkün olduğunca genişletmeye çalıştığını, yeni dönemde de aynı gayret ve özenle yollarına devam edeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Bilgiç, öğretim elemanı Fan Yahui’ye OMÜ’ye verdiği emek ve sunduğu değerli katkılar için teşekkür ederken bundan sonraki hayatında sağlıklı ve mutlu bir yaşam diledi. Rektör Bilgiç ayrıca Fan Yahui’yi yine OMÜ’de görmek istediklerini de söyledi.

Ziyarette ayrıca Fan Yahui, OMÜ’de göreve başlayan Çince okutmanı Jia Jia Zhang’ı da Rektör Bilgiç ile tanıştırdı. Okutman Jia Jia Zhang da Samsun ve OMÜ’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek OMÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda rol almaktan büyük mutluluk yaşayacağını belirtti.

Ziyaret sonunda Rektör Bilgiç, veda eden Fan Yahui’ye ve yeni göreve başlayan Jia Jia Zhang’a OMÜ’yü temsil eden hediyeleri takdim etti.