Türkiye'nin Siber Yıldızı Üniversitemizden
17 Şubat 2017, Cuma - 16:37
Güncelleme: 19 Şubat 2017, Pazar - 23:16

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) gönüllü ya da Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) personeli olarak Türkiye'nin siber güvenliği adına çalışacak kişileri belirlemek için başlattığı “Siber Yıldız" isimli yarışma sona erdi. 26 bin kişinin yarışmacı olmak için başvuruda bulunduğu ve 24 saat süren yarışmada, katılımcılar 13 farklı bayrağı bulmak için yeteneklerini sergiledi.

Dünyanın dört bir yanından başvuruların geldiği yarışma, online olarak gerçekleştirildi. 20 Ocak 2017 tarihinde başlayan ve kıran kırana devam eden yarışmanın her etabının sonucu sosyal medyadan duyuruldu.

Siber güvenlik alanında istihdam imkânı

Üniversitemiz personellerinden Mustafa Altınkaynak tarafından kurulan “KırmızıBeyaz” ekibi yarışmayı ilk sıradaki ekip ile eşit puanda ikinci olarak tamamladı.

Başarılı yarışmacılara istihdam imkânı sağlayacak olan bilgi ve yeteneklerin ölçüleceği yarışma sonucunda mezuniyet şartı veya çalışma tecrübesi aranmaksızın belirlenecek personelin bir kısmı BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nde, bir kısmı da kamudaki siber güvenlik alanlarına yönlendirilerek istihdam edilecek.

Personelimiz Mustafa Altınkaynak tarafından yazılan “Uygulama Siber Güvenlik ve Hacking” adlı kitap da geçtiğimiz hafta satışa sunulmuştu.