OMÜ’den 325 Öğrenci Organlarını Bağışladı
20 Ocak 2017, Cuma - 16:40
Güncelleme: 20 Ocak 2017, Cuma - 20:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, 325 OMÜ’lü öğrenciyi Organ ve Doku Bağışı konusunda bilgilendirdi.

Bilgilendirme kapsamında ayrıca bu öğrencilerin form doldurarak sisteme kayıt yaptırmaları da sağlandı. 45 kemik iliği/kök hücre bağışçısının Kızılay Kan Merkezinde kan numuneleri alındı. Bunun yanında OMÜ Kan Merkezine 30 ünite, Kızılay Kan Merkezine de 20 ünite kan bağışlandı.

Dersin sorumlu öğretim elemanı Öğr Gör Dr. Erol Doğan,” “Dersimizin amacı topluma hizmet anlayışını geliştirmek, insanlara yardımda bulunmaktır. Bu kapsamda her yıl farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl ise ülkemizde yaşanan kan verme eksikliği yanında ilik ve organ nakli için de öğrencilerimizle dikkat çekmek amaçlı bu güzel uygulamayı yapmış olduk.” dedi.