OMÜ Senatosu Kavak’ta Toplandı
20 Ocak 2017, Cuma - 11:08
Güncelleme: 20 Ocak 2017, Cuma - 17:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu, bu haftaki olağan Senato toplantısını Kavak Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi Büyükşehir Belediyesi Çakallı Taşhan Otel’de Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek tarafından karşılanan Senato üyelerine Kavak ilçesinin yöresel yemeği olan kaz tiridi ikram edildi.

Çakallı Taşhan Otel’deki yemeğe Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turgay Asi, İlçe Emniyet Müdür V. Ahmet Akdoğan ve OMÜ Senato üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, Yüksek Okul ile ilgili eğitim öğretim faaliyetleri hakkında  bilgi vererek, " Yüksek Okul bünyesinde çevre düzenlemeleri çalışmalarına başladık ve büyük ölçüde tamamladık. Öğrencilerimizin sosyal aktivitilerinin geliştirilmesi amacı ile futbol, bilardo ve futsal turnuvaları yaptık. Ayrıca Yüksek Okul bünyesinde de 2 yeni atölye açtık bunlardan birisi çini-seramik diğeri de  ahşap atölyesi" dedi.

“Çocuklarımız bizlere emanet”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da “İlçemizde bulunan Yüksekokulumuzdaki öğrencilerimiz bizlere emanet, ailelerinin gözü arkada kalmasın. Çocuklarımızın gurbette nasıl zor şartlarda okuduklarını ben çok iyi biliyorum. Benim çocuklarım da gurbette üniversite okudular. O psikolojiyi çok iyi anlıyorum. Bu yüzden tüm ailelerimizin içi rahat olsun, çocuklarınız önce Allah'a sonra bizlere emanet. Onların daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için eski belediye hizmet binamızı KYK ile imzalamış olduğumuz protokol ile öğrencilerimizin hizmetine açtık. Çocuklarımızın eğitimlerini çok daha iyi ortamlarda sürdürebilmeleri için ilçemizdeki birçok sosyal tesisi hizmete soktuk. Amacımız ilçemizde yaşayan herkesin yaşam kalitesini en üst seviyede tutabilmek. Sayın Rektörümüze ilçemiz Yüksekokuluna vermiş olduğu desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.

“Desteğimiz her daim devam edecek”

Prof. Dr. Sait Bilgiç ise Belediye Başkanı Sarıcaoğlu'nun ilçede yapmış olduğu çalışmaların çok önemli olduğunu ifade ederek, “İl ve ilçelerimizde bulunan fakülte ve yüksekokullara desteğimiz her daim devam edecek. Tabii bizlerin yanında ilçe belediyelerinin de desteklerini her zaman bekliyoruz. Görüyorum ki, Kavak'taki Yüksekokula ilçe belediyesi tarafından gerekli tüm destek verilmiş. Bu da bizleri memnun ediyor. İnanıyorum ki, Belediye Başkanımız yüksekokul ve öğrencilerine gerekli tüm desteği vermeye devam edecek. Ziyaretimizde bizlere göstermiş olduğu misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki, bir ahlak abidesi ve vatansever olan, değerli insan Yaşar Doğu’nun yetiştiği Kavak’ta olmak bizi ziyadesiyle gururlandırdı.” dedi.

Konuşmaların ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’na iadeyi ziyarette bulundu. Senato üyeleri Kavak’ın önemli simgelerinden olan dünya şampiyonu büyük güreşçi Yaşar Doğu’nun heykeli önünde toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.