Öğrencilerimiz Sarıkamış’ı Unutmadı
09 Ocak 2017, Pazartesi - 11:55
Güncelleme: 30 Ocak 2017, Pazartesi - 16:42

1. Dünya Savaşı’nda yaşanan Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşen askerlerimiz; Samsun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Ladik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve Samsun Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) iş birliği ile düzenlenen anma yürüyüşüyle yâd edildi.

102. yıl dönümü etkinliğine; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Samsun KYK Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Uluslararası Öğrenciler Derneği Genel Sekreteri Kerami Gün, OMÜ’de eğitim gören çok sayıda yerli öğrenci ile Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği’nden 36 farklı ülkeye mensup 300 uluslararası öğrenci katıldı.

Sarıkamış Harekâtı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle Samsun şehir merkezinden hareket eden araçlarla Ladik ilçe merkezine ulaşıp buradan Akdağ Kayak Merkezi’ne kadarki güzergâhta eksi 3 derecede zorlu anma yürüyüşünü afişler açıp tekbirler getirerek gerçekleştiren öğrenciler büyük bir fedakârlık ve cesaret sergileyen atalarını anarak örnek bir davranış sergilediler.

Öğrencilerin bu duyarlılığı ve saygısı Ladiklilerden de takdir görürken, bazı Ladikli vatandaşlar yürüyüşe tekbir ve sloganlarla eşlik etti. Yürüyüş sonunda Kayak Merkezi’ne ulaşan öğrenciler burada Sarıkamış Harekâtı’nda askerlerin kumanyasında bulunan mısır çorbasını içerek savaşın ağır koşullarını hissetmeye çalıştılar.

Anma programında konuşan Tarih Öğretmeni Osman Fidan böyle bir anma programıyla; tarihini bilen, mukaddesatına, millî ve manevi değerlerine her şart, koşul ve dönemde sahip çıkan bir gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Akdağ Kayak Merkezi’nden tekrar yürüyerek Ladik ilçe merkezine inen öğrenciler ise hatıra fotoğraflarıyla bu anlamlı günü ölümsüzleştirdiler.