Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmalarına Yönelik “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” Kapsamında Sunulan Projelerin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
22 Nisan 2024, Pazartesi - 21:39
Güncelleme: 22 Nisan 2024, Pazartesi - 21:45

Cumhuriyetimizin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere; TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı”na sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanmıştır.
Yapılan değerlendirme sonucunda, 90 proje önerisinin desteklenmesine karar verilmiştir. Bu çağrı kapsamında üniversitemizden 4 proje destek almaya hak kazanmıştır.

“Üniversitelerde e-Atık Politikasının İyileştirilmesi: Tr83 Bölgesi Örneği”  başlıklı çalışmayla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet MUTLU,

“Tarihî Kültür Miraslarında Kullanılan Yüzey Boyalarının Teknolojik Düzeylerinin Mühendislik Karakterizasyon Teknikleriyle Tespiti ve Analizi: Rize Uygulaması” başlıklı çalışmayla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Okay PEKŞEN,

“Eğitim Fakültesinde Uygulanan Öğretmenlik Uygulamaları Dersine Yeni Bir Bakış: Çevrimiçi Mentorluk (E-Scaffolding) Modeli” başlıklı çalışmayla Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Belgin BAL İNCEBACAK,

“Türkiye’deki Göçmen İlkokul Öğrencilerinin İhtiyaçlarına Yönelik Sürdürülebilir Öğrenme Nesnesi Ambarı Geliştirme”  başlıklı çalışmayla Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emine ŞENDURUR yürütücülüğündeki bilimsel araştırma projeleri TÜBİTAK-1001 çerçevesinde destek almaya hak kazandı.
Hocalarımızı ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.