Motif Grubu Müzikseverlerle Buluştu
23 Aralık 2016, Cuma - 17:06
Güncelleme: 31 Aralık 2016, Cumartesi - 15:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin kurmuş olduğu Motif Müzik Grubu, kendilerine eşlik eden misafir sanatçılarla verdikleri “Oda Müziği Konseri”yle izleyenleri mest etti.

Konser öncesi Devlet Konservatuvarı Müdürü ve aynı zamanda Motif Grubu üyesi Prof. Dr. Olga Hasanoğlu, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Sevgili dostlar ülke ve millet olarak yaşadığımız bu zor günlerde birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirecek anlarda buluşmak üzere bugün buradayız. Umarız yeni yıla insanların savaşmadığı ve ölmediği günlerin umuduyla gireriz. Barış ve kardeşliğin daim olması dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri, aralarında akademik ve idari personel ile öğrenci ve vatandaşların da bulunduğu çok sayıda müziksever izledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Olga Hasanoğlu, Doç. Dr. Seyhan Bulut ve Doç. Dr. Muzaffer Özgü Bulut ile Samsun Opera Orkestrası’nın Başkemancısı Ols Cinxo ve beraberindeki misafir sanatçılar, konser repertuvarındaki eserleri başarılı bir şekilde yorumlayarak izleyicilerin beğenisini kazandı.

Prof. Dr. Olga Hasanoğlu (piyano), Doç. Dr. Seyhan Bulut (flüt) ve Doç. Dr. Muzaffer Özgü Bulut’tan (vokal/perküsyon) oluşan Motif Grubu ve onlara eşlik eden misafir sanatçılar Bilgen Coşkunsoy (vokal), Doç. Dr. Mustafa O. Uzun (mey), Öğretim Görevlisi Emre Pınarbaşı (ney), Hasan Ç. Mert (kontrbas) Batı ve Türk Müziği’nin hafızalarda iz bırakmış eserlerini ustalıkla icra ederek müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattılar.

Konserde ayrıca Serkan Sevinç ve Kübra Akarsu’nun birlikte ortaya koyduğu dans koreografisi de dinleyicilerinden tam not aldı.

Vivaldi, Çaykovski ve Monti gibi Klasik Batı Müziği bestecilerinin eserlerinin ağırlıkta olduğu konserde, Türk Müziği’nin unutulmaz eserlerinden “Çökertme”, “Tepebaşı Horon” ezgilerine de yer verilirken film müziklerinden oluşan bir potpori de konsere ayrı bir renk kattı.

Etkinlik kapsamında Konservatuvar 3. sınıf öğrencisi Atakan Karadeniz’in kemençe ile icra ettiği “horon” yorumu da dinleyicilerden büyük alkış alırken, Muzaffer Özgü Bulut’un beden perküsyonu performansı da gözlere hitap etti.

Konser sonrası Motif Grubu ve beraberindeki konuk sanatçılar birlik ve beraberlik mesajı verdiler.