İletişim Fakültesinden Şehitler Fidanlığı
23 Aralık 2016, Cuma - 10:30
Güncelleme: 23 Aralık 2016, Cuma - 16:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çarşamba Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği  “Şehitler İçin Fidan Dikme Etkinliği”' gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi’nde yürütülen Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında Çarşamba Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik, Çarşamba İlçesi’nin doğal yaşam alanında yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ünal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, öğretim üyeleri ve İletişim Fakültesi öğrencileri katıldı.

“Şehitler Fidanlığı adını verdik”

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “500 dönümlük alanı şehitlerimiz için fidanlık yapıyoruz. Buraya Şehitler Fidanlığı adını verdik. Kutsal ordumuz, Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda tutunmasını sağlayan en büyük gücümüzdür. Diğer büyük gücümüz ise şehitlerimizdir. Biz bu topraklar uğruna şehit vermeye devam ediyoruz. Şehit kardeşlerimizin adını bu fidanlıkta yaşatacağız.” dedi.

“İletişim Fakültesi öğrencilerini gönülden kutluyorum”

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da "Şehitlerimizi fidanlarla yaşatmak adına dikilen ağaçlara şehitlerimizin adının verilmesi düşüncesi ile gelen İletişim Fakültesi öğrencilerini gönülden kutluyorum. Bu vatanın her karış toprağında şehit kanı var. Bizler Gazi Mustafa Kemal'in torunlarıyız. Bu vatanı, şehitlerimizi yaşatacağımız siz gençlerimiz en büyük güvencemizsiniz.” diye konuştu.

“Şehitlerimizi diktiğimiz fidanlarla yaşatacağız”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta ise "Hz. Peygamber elinizde bir fidan varsa kıyamet kopacak olsa bile onu dikin der. Burada fidanı dikmekten yeşillendirmekten kasıt, şartlar ne olursa olsun yaşamaya devam edin, moralinizi bozmayın anlamındadır. Biz de tüm olanlara rağmen moralimizi güçlü tutup dimdik duracağız. Şehitlerimizin bizler uğruna canlarını feda ettikleri bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Şehitlerimizi de diktiğimiz fidanlarla yaşatacağız" dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından fidanların dikimi ve künyelendirilmesiyle sona erdi.