Türkçe Eğitimi Bölümünden Tiyatro Günleri
21 Aralık 2016, Çarşamba - 18:20
Güncelleme: 22 Aralık 2016, Perşembe - 12:38

Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından  hazırlanan tiyatro günleri kapsamında, “Ömür Dediğin Bir Gündür” adlı oyun 4. Sınıf öğrencilerinin performansıyla hayat buldu.

Eğitim Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda sergilenen gösteriye; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Doç. Dr. Yakup Poyraz, Dekan yardımcıları, Eğitim Fakültesi’nden ve Türkçe Eğitimi Bölümü’nden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca tiyatro oyununu Atakent Ortaokulu’ndan gelen öğrenciler de izledi.

Program dâhilinde “Ömür Dediğin Bir Gündür” tiyatro oyunundan önce “Burun” adlı gösteri de tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Şair Mehmet Akif Ersoy’un eseri olan “Safahat”tan uyarlanan “Ömür Dediğin Bir Gündür” adlı gösteri Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencilerinin üstün performansıyla izleyicilerden tam not aldı. Tiyatro gösterisi; 27 Aralık 1936 yılında aramızdan ayrılan şair Mehmet Akif Ersoy’un yaklaşan ölüm yıl dönümü vesilesiyle bir anma etkinliği olarak da öne çıktı.

İzleyicilere zaman zaman duygusal anlar yaşatan “Ömür Dediğin Bir Gündür” adlı tiyatro eseri Mehmet Akif’in Safahat isimli eserindeki “Bebek Yahut Hakk-ı Karar”, “Küfe”, “Hasta Çocuk”, “Köse İmam” “Seyfi Baba” şiirlerinin Türkçe Eğitimi 4. Sınıf öğrencisi Betül Karadeniz tarafından birleştirilmesi ile oluşturuldu ve şair Akif’in bir günü olarak tasarlandı.

Tiyatro günlerinin program koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şeyma Kuran, oyunların öğrencilerce büyük bir özveri ve özenle hazırlandığına işaret ederek bu tür etkinliklerle öğrencilerin sosyalleşebileceği, kendilerini ifade edebileceği alanlar yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretimi Bölümü’nün organize ettiği tiyatro günleri 20 Aralık 2016 tarihinde başladı. Bu çerçevede 20 Aralık günü Türkçe Öğretimi Bölümü öğrencilerince “Sevgili Yazar” ve Çanakkale Geçilmez” adlı oyunlar sergilendi.

Programın yarınki ayağında ayrıca “Bir Yeşilçam Parodisi” ve “Anıtkabir Oratoryosu” adlı oyunlar izleyicilerle buluşacak.