Alaçam Meslek Yüksekokulu’na Amerika’dan Konuk
21 Aralık 2016, Çarşamba - 16:31
Güncelleme: 22 Aralık 2016, Perşembe - 09:13

Alaçam Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, yürütmekte olduğu Girişimcilik Projesi kapsamında davet edilen  Cleveland Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof . Dr. Oya Tükel ile okul öğrencilerini buluşturdu.

Alaçam Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Tükel, Amerikan eğitim sistemi ve ülkedeki iş fırsatları hakkında bilgi verdikten sonra lojistik sektörü konusunda bir sunum yaptı. Etkinlikte OMÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Hiroko Kawamorito Kesim de öğrencilerin yurt dışı eğitim ve staj olanaklarına dair sorularını yanıtladı.

“Girişimci ve yaratıcı olun”

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Oya Tükel, iş yaşamında başarılı olmak için eğitimin yanı sıra girişimci ve sosyal olmanın da önemli olduğunu söyledi. Tükel, “İş yaşamında öne çıkmanızda diplomanın yanı sıra becerileriniz de etkili olacaktır. Muhakkak severek yapacağınız bir iş bulun ve iş dışı alanlarda da kendiniz geliştirmeye özen gösterin. Girişimci olmak, herkesten farklı alanlara yönelmek sizlerin önünü açacaktır. Rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız CV’nizde sizi diğerlerinden ayıran unsurlar olmalıdır. Staj yapmak da iyi bir kariyer açısından çok önemli. Staj fırsatlarını doğru değerlendirmeniz gelecekte size çok katkı sunacaktır." dedi.

Okul bünyesinde bulunan Çağrı Merkezleri Hizmetleri Programı’nın laboratuvarını da gezen Tükel, çağrı cevaplayarak deneme yaptı.

Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek de katılımı ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Oya Tükel’e teşekkür etti.