MENU

Kadın Girişimcilik Topluluğu ile Yabancı Diller Topluluğundan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Etkinliği
13 Mart 2024, Çarşamba - 10:01
Güncelleme: 14 Mart 2024, Perşembe - 08:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın Girişimcilik Topluluğu ile Yabancı Diller Topluluğu, Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nalan Kızıltan’ı konuk ettikleri etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadınların toplumdaki önemine ve bu yöndeki toplumsal farkındalığın arttırılmasına dikkat çekmek amacıyla Fen Fakültesi Prof. Dr. Fevzi Köksal Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan konuşmacı olarak yer aldı.

Yabancı Diller Topluluğu Başkanı Güney “Kadın hakları için mücadeleyi hatırlatmak için buradayız”

Etkinliğin açılış konuşmasında söz alan Yabancı Diller Topluluğu Başkanı Zerrin Güney “Bugün 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlamak için bir araya geldik. Bizler OMÜ Kadın Girişimcilik Topluluğu ve Yabancı Diller Topluluğu olarak bu özel günde kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarını kutlamak ve kadın hakları için mücadeleyi hatırlatmak için buradayız.” dedi.

“Kadınlarımızın gücü ve cesareti bizlere ilham veriyor”

Kadınların toplumsal mücadelesine dikkat çeken Topluluk Başkanı Zerrin Güney, devamında şunları dile getirdi:

“Kadınlar, toplumumuzun her alanında önemli roller üstleniyor ve bu rolleri yerine getirmek için verdikleri mücadele ve azim gerçekten takdire şayan. Bugün, kadınların haklarına saygı duymak ve eşitlik açısından birlikte çalışmak için bir fırsat. Kadınların gücünü ve potansiyelini kutlarken, hâlâ yapılması gereken çok iş olduğunu unutmamalıyız. Hep birlikte, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için mücadele etmeli ve herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir dünya için çalışmalıyız. Bu özel günü kutlarken, kadınların yanında durmaya ve onların haklarını savunmaya devam etmeliyiz. Hep birlikte, daha adil ve eşit bir dünya için çalışmalıyız. Kadınlarımızın gücü ve cesareti bizlere ilham veriyor ve onların yanında olmaktan gurur duyuyoruz.”

Konuşmasında Güney, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan’ı, “Bu yolda bizlere her zaman ışık tutan saygıdeğer Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı kıymetli hocamız sayın Prof. Dr. Nalan Kızıltan ile bugün bir arada bulunmaktan çok mutluyuz.” sözleriyle selamladı.

Ardından ‘Ana – Dil İlişkisi’ temalı sunumuyla katılımcılara hitap eden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan, konuşmasının başlangıcında “Ana dil nedir, nasıl edinilir ve nasıl öğrenilir?” ve “Ana dil ve yabancı dilde girişimcilik nasıl gerçekleşir?” soruları aracılığıyla ‘ana dil’ ve ‘girişimcilik’ kavramlarını ‘Alan Yazını’ndan (Review of Literature) örneklerle tartışmaya açtı.

Rektör Danışmanı Kızıltan: “Ana dili olmayanın yabancı dili olmaz”

Yabancı dil öğrenmenin zihinsel bir aktivite olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kızıltan “Ana dili olmayanın yabancı dili olmaz’ sözleriyle ana dil becerisinin yabancı dil öğrenimi üzerindeki rolüne dikkat çekti.

Nazım Hikmet’in kadını yücelten şiiri: 'Kadın'

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kızıltan, sunumunda ayrıca şair Nazım Hikmet’in ünlü ‘Kadın’ adlı şiirini enstrümantal müzik eşliğinde okudu.

Girişimci kimliğe nasıl sahip oldular?

Konuşmasında ana dilin bilişsel ve dil bilimsel boyutları ile erken çocukluk döneminde yeni bir dil öğrenimini, bizzat girişimci kadınlarla yürüttüğü çalışmalar ekseninde örnekler üzerinden açıklayan Prof. Dr. Kızıltan, bu kadınların nasıl girişimci kimliğe sahip olduklarını detaylarıyla aktardı.

“Bilgi düzeyi; yaratıcılığı, yenilikçiliği ve dolayısıyla girişimciliği de güçlendiriyor”

Rektör Danışmanı Kızıltan, sunumunun ilerleyen bölümlerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemi ile girişimciliğin hayatiliğine değinirken, toplumdaki bilgi düzeyinin; yaratıcılığı, yenilikçiliği ve dolayısıyla girişimciliği de güçlendirdiğinin altını çizerek “Eğitimde Girişimciliğin Temel Unsurları”, “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Türk Kadını” ve “Girişimci Olma Etmenleri” gibi başlıklarla bu hususları işledi.

Etkinlik, katılımcı öğrencilerin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan’a plaket ve buket takdimi ile sona erdi.

OMÜ Kadın Girişimcilik Topluluğunun danışmanlığı Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Kazak, Yabancı Diller Topluluğunun danışmanlığını ise Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aycan yapıyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected