Yaşayarak İngilizce Öğreniyorlar
20 Aralık 2016, Salı - 18:49
Güncelleme: 21 Aralık 2016, Çarşamba - 00:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 2. Sınıf öğrencileri, düzenlemiş oldukları İngilizce etkinlikle OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.

Danışmanlığını Eğitim Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Kızıltan’ın yaptığı etkinlikte; dilbilim dersini alan Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi 2. Sınıf öğrencileri, İngilizce sesleri bağlam içinde eğlenerek öğretmek amacıyla hazırladıkları kısa İngilizce oyunlarla OMÜ Vakfı Koleji 7. sınıf öğrencilerine hitap ettiler.

Oyun sonlarında katılımcı vakıf öğrencilerine sorular yönelterek etkinliği interaktif bir hâle getiren Doç. Dr. Nalan Kızıltan ve İngiliz Dil Eğitimi öğrencileri oluşturdukları mizansenlerle de dikkat çektiler.

“Oyunlarla dil öğrenimi sosyalleştiriyor”

Programın Danışmanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan, “Duyuşsal Süzgeç Varsayımı” doğrultusunda öğrencilerin dil girdisini etkili biçimde algılayıp daha iyi kullanması için bu tür aktivitelerin önemine değinerek, “Yabancı dil öğretim teknikleri belirlerken öğrencilerin yaşının ve dil düzeyinin yanı sıra onların ilgi alanları, çoklu zekâları, içsel ve dışsal gereksinimleri ve öğrenme biçimlerini de dikkate almaktayız.” diye konuştu.

Doç. Dr. Kızıltan, ayrıca oyunlarla dil öğrenimi sayesinde öğrenciler arasındaki sevgi, paylaşım ve arkadaşlık duygularının geliştiği ve öğrencilerin sosyalleştiği, aralarındaki iletişim bağlarının kuvvetlendiğini vurgulayarak, “Hangi oyunların hangi temel dil becerilerini geliştirdiğini bilmek ve bu doğrultuda uygun bir oyun seçmek önemli bir konudur.” dedi.

OMÜ Vakfı öğrencileri de bu tür etkinliklerle İngilizceyi daha hızlı ve kolay öğrendiklerini, derslere severek ve isteyerek katıldıklarını ve öğrendikleri bilgilerin daha kalıcı olduğunu söylediler.

“İngilizceyi eğlenerek öğrendik”

Etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini merak ettiğimiz öğrencilerden okul temsilcisi Salih Emre Güner, şunları söyledi: “Ben çok beğendim. Çok güzel hazırlanmışlar. Umarım hep böyle devam eder. Evet, gösteride bulunanlar İngilizce dil eğitimi görüyorlar, ancak bir taraftan da oyunlarıyla sanki konservatuvar okuyorlarmış gibi etkinliğe ayrı bir hava kattılar. İngilizceyi sadece saatlerce dinleyerek değil, yaşayarak, deneyerek öğrenmek çok önemli ve dili kavramamızda azımsanmayacak bir role sahip. Ayrıca bu etkinlik sayesinde kelime dağarcığım da zenginleşti. Çok güzel bir gösteri oldu açıkçası.”

Bir başka 7. Sınıf öğrencisi Talha Eyyüb Uzun ise “Bugünkü gösteri tek kelime ile harikaydı. Ben düşünüyorum ki bu tür gösteriler insanların dil öğrenme konusundaki ön yargılarını kaldıracak nitelikte. İnsanlar genelde İngilizcenin sıkıcı olduğunu düşünürler. Fakat bana göre İngilizce öğrenilmesi gereken bir dil, her yerde karşımıza çıkıyor. Biz de bugün burada İngilizceyi eğlenerek öğrendik. Oyundaki bütün karakterler gösteriye iyi hazırlanmışlar ve kişilik özellikleri çok iyiydi. Bunun için herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.