MENU

TUSAŞ-Üniversite Ar-Ge Projeleri İş Birliği Sistemi
11 Mart 2024, Pazartesi - 10:52
Güncelleme: 11 Mart 2024, Pazartesi - 16:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ülkemizin  savunma  sanayii  alanındaki  gücünü  artırmak için  yükseköğretim  kurumlarında ilgili alanda Araştırma ve Geliştirme (ARGE) çalışmalarının artırılması gerekmektedir. Özel  olarak  havacılıkta  öne çıkabilmek için ARGE çalışmaları  büyük  önem arz etmektedir. Bu bağlamda TUSAŞ, üniversitelerin havacılık ARGE çalışmalarında bir üst olmasına katkı sağlamak üzere yenilikçi bir ARGE ekosistemini hizmete sunmuş, TUSAŞ-Üniversite ARGE Projeleri İş Birliği Sistem https://usi-arge.tusas.com/ adresi yayına açılmıştır.

Bu kapsamda Üniversite-Sanayii iş birliği faaliyetlerini geliştirmek ve üniversiteler ile havacılık çalışmaları yürütmek için öz kaynak destekli ARGE proje çağrıları yıl içerisinde ihtiyaca yönelik olarak yayına  açılacaktır.  TUSAŞ  ürün  gruplarından  gelen  ve  çeşitli  platformlar  için  kullanılacak  farklı disiplinlerde  konular  bu  sistem  üzerinden  yayınlanacaktır.  Bunun  yanı  sıra  TUSAŞ  Teknoloji  Yol Haritası kapsamında bulunan ulusal ve uluslararası dış kaynak destekli konu önerisi ve iş birliği talepleri de bu sistemde paylaşılacaktır.

TUSAŞ-Üniversite  ARGE  Projeleri  İş  Birliği  Sistemi,  havacılığa  yönelik  yapılacak  ARGE çalışmaları ile yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da bu kapsamda destekleyecektir. Bu sayede hem havacılık problemleri üniversiteler ile çözülecek hem de yüksek lisans ve doktora öğrencileri havacılık konularında tez çalışmalarını gerçekleştireceklerdir.

X
Secure Login

This login is SSL protected