MENU

Tarih, Coğrafya ve Biyoloji Bölümlerinin Hedefi Tam Akreditasyon
07 Mart 2024, Perşembe - 14:00
Güncelleme: 08 Mart 2024, Cuma - 19:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2021 yılında FEDEK tarafından 2 yıl süreyle koşullu olarak akredite edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Tarih ve Coğrafya Bölümleri ile 2019 yılında akreditasyon almaya başlayan Fen Fakültesinde Biyoloji Bölümü tam akreditasyon hedefine kilitlendi.

Bu kapsamda İTBF Tarih ve Coğrafya Bölümleri ile Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü; 3-5 Mart 2024 tarihleri arasında Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından ara değerlendirmeye tabi tutuldu.

Değerlendirme sonrası FEDEK Takımı, Rektörlük Senato Salonu’nda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır’ın başkanlığında yapılan toplantıyla söz konusu bölümlerle ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

Toplantıda FEDEK Takımı; Sebahattin İkikardeş’in (Balıkesir Üniversitesi) başkanlığında Takım Eş Başkanı Prof. Dr. Berna Yazıcı (Eskişehir Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Nuri Kavak (Tarih Bölümü değerlendiricisi / Sinop Üniversitesi), Prof. Dr. Şenol Çelik (Tarih Bölümü eş değerlendiricisi / Balıkesir Üniversitesi), Prof. Dr. Yılmaz Arı (Coğrafya Bölümü değerlendiricisi / Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Şermin Tağıl (Coğrafya Bölümü eş değerlendiricisi / İzmir Bakırçay Üniversitesi), Prof Dr. İhsan Yaşa (Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü değerlendiricisi / Ege Üniversitesi) ve Prof. Dr. Ersin Minareci'den (Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü değerlendiricisi / Manisa Celal Bayar Üniversitesi) oluştu.

İTBF'de 2 bölümle başlayan akredite olma süreci, Fakültedeki diğer 6 bölümün akreditasyonuyla devam etmişti

FEDEK Takımı üyelerinden sonra söz alan İTBF Dekanı Vedat Keleş, kalite süreçleri ve akreditasyon çalışmaları kapsamında OMÜ Rektörlüğünün belirlemiş olduğu vizyon çerçevesinde çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, 2021 yılında Tarih ve Coğrafya Bölümlerinin koşullu akreditasyon almasıyla başlayan bu sürecin Şubat 2024’ten itibaren Psikoloji, Felsefe, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji Bölümlerinin akredite olmasıyla devam ettiğinin altını çizdi.

Fen Fakültesindeki bütün bölümler de akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamıştı  

2019 yılında akreditasyon almaya başlayan Fen Fakültesindeki tüm bölümler de FEDEK tarafından akredite edilmişti.

X
Secure Login

This login is SSL protected