Mimarlık Öğrencileri İstanbul’da
19 Aralık 2016, Pazartesi - 12:50
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:12

Mimarlık Fakültesi öğrencileri “Kent, Kültür ve Toplum” dersi kapsamında teorik ve uygulamalı çalışmalar yapmak üzere İstanbul’a gitti.

“İstanbul Dersleri” adıyla akademik bir program olarak tasarlanan ve uygulanan gezide, Mimarlık öğrencilerine Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Saim Can Beritan eşlik etti. Program çerçevesinde; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Marmara Belediyeler Birliği Şehir Politikaları Merkezi (MBB), Arkitera Mimarlık Merkezi ve Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat ve Müze Kütüphanesi gezildi.

İstanbul Teknik Üniversitesinde ders

Programın ilk ayağı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde gerçekleşti. Öğrenciler Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Melis Oğuz’un dersine misafir dinleyici olarak katıldı. ”Göç ve Kent“ kavramları üzerinde durulan derste, OMÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri de katılımlarıyla derse ayrı bir zenginlik kattı.

Marmara Belediyeler Birliğine ziyaret

Ardından İstanbul gezisine destek sağlayan Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ziyaret edildi. MBB Eğitim Müdürü Yusuf Kara öğrencilere Birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Türkiye’nin mimarlık alanındaki en önemli internet portallarından biri olan Arkitera gezisi gerçekleştirildi. Öğrencilere Arkitera’nın işleyişi hakkında Merkezin Başkanı Emine Merdim Yılmaz bilgi verdi. Programın sonunda öğrencilere mimarlıkla ilgili yayınlar hediye edildi.

Programın son gününde ise İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, öğrencileri 200 yıllık tarihe sahip olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde kabul etti. Apaydın, kent ve kültür kavramlarına ilişkin bir sunum da gerçekleştirdi.

Gezi kapsamında elde edilen bilgi ve deneyimler, öğrenciler tarafından raporlandırılacak.