İki Mısra Arasında Şiir Dinletisi
16 Aralık 2016, Cuma - 13:21
Güncelleme: 23 Aralık 2016, Cuma - 15:44

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, "İki Mısra Arasında" adı altında bir şiir dinletisi düzenledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Salonu’nda gerçekleşen şiir dinletisine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Cahit Sıtkı Tarancı gibi ünlü şairlerin şiirlerinden oluşan şiirleri, teatral bir mizansenle okuyan öğrenciler, dinleyenlerden büyük beğeni topladı. Öğrencilerden oluşan müzik grubunun seslendirdiği şarkılar da dinletiye ayrıca renk kattı.

Dinletinin ardından, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mediha Mangır kısa bir konuşma yaptı. Yaşanan son terör saldırısı sebebiyle öğrencilerin duyarlılık gösterdiğini ifade eden Mangır, içerikte bu duyarlılıkla eklemeler yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Mangır, bu tarz etkinliklerin, öğrencilerin tanışıp kaynaşması açısından son derece önemli olduğunu da vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise gösterdikleri performanstan dolayı öğrencileri kutlayarak, "Yaşayarak öğrenmek çok önemli. Siz henüz farkında değilsiniz ama bu etkinlik hayatınızda iz bırakacak. Öğretmenlik hayatınız boyunca da buradan öğrendiklerinizden faydalanacaksınız ve bu sizin için kalıcı bilgi olacak." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Dekan Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut ve akademisyenlerin öğrencilere teşekkür belgesi takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN