Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Dönem Sonu Sergisi Açıldı
15 Aralık 2016, Perşembe - 14:18
Güncelleme: 15 Aralık 2016, Perşembe - 14:18

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dönem Sonu Sergisi fakülte girişinde açıldı.

Sergiye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğr. Görevlisi Münevver Biçer ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Yaratıcılık ve Geliştirilmesi dersine ait Dönem Sonu Sergisi’nde ikinci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmalar sergilendi.

Açılış konuşmasını yapan bölüm öğrencilerinden Burçak Arslan, bu zamana kadar edindikleri deneyimlerle çocukların ilgisini çekebilecek ve onların her türlü gelişimlerine katkı sağlayabilecek oyun ve oyuncaklar yaptıklarını ve bundan keyif aldıklarını söyledi.

Yaratıcılık ve Geliştirilmesi dersi Öğr. Gör. Münevver Biçer ise “Yaratıcı düşünceye sahip olan bireylerin okul öncesi eğitimden itibaren yetişmelerini istiyoruz. Çocukların, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmeleri, yaratıcılıklarını daha rahat ortaya koyabilmeleri açısından öğretmenlerinin yaratıcı düşünceye sahip olması gerekir. Dersimizin amacı da zaten yaratıcı öğretmenler yetiştirmek.” diye konuştu.