Rektör Bilgiç: Terör Odaklarına Bu Topraklarda Geçit Yok
14 Aralık 2016, Çarşamba - 16:01
Güncelleme: 14 Aralık 2016, Çarşamba - 16:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Bostancı, OMÜ’de görev yapan şehit ve gazi yakınları için bir öğle yemeği daveti düzenledi.
Kurupelit Kampüsü’nde bulunan Hoşkadem Restoran’da gerçekleşen yemek davetine; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Öğrenci Konseyi’nin eski ve yeni temsilcileri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

“Her daim yanınızdayız”

Davette konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Öncelikle, İstanbul’da yaşanan hain terör saldırılarında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifa dileklerimi ve dualarımı gönderiyorum. FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz ihanet ve darbe girişimini, yüce milletimizin birlik ve beraberlik azmi ile püskürtmesinden sonra içerideki ve dışarıdaki şer odakları türlü türlü yollarla Türkiye’nin önünü kesmeye, ülkemizi dört koldan zora sokmaya çalışıyorlar. Darbe ile yapamadıklarını, terörizm ile ve ekonomik olarak uygulamaya koymaya uğraşıyorlar. Eğer ülkemizi ve milletimizi sevmenin gereğini yaparsak, temel değerlerimiz konusundaki beraberliğimizin bizi bağlayan en önemli şey olduğunun idraki içinde olursak, ne yaparlarsa yapsınlar bizi birbirimize düşürme noktasında asla başarılı olamazlar. Milletimiz dirayetiyle, azmiyle, sabrıyla, kararlılığıyla, vakur duruşuyla ve iradesiyle bir kez daha hain terör odaklarına bu topraklarda ne olursa olsun geçit verilmeyeceğini gösterdi.” diye konuştu.

Şehit ve gazi ailelerinin her daim yanında olduklarının altını çizen Prof. Dr. Bilgiç, “Türkiyemizin birliğini ve bütünlüğünü korumak adına nice şehit ve gaziler verdik. Bu vatan için canını ciğerini kaybetmiş, vatan için bir şeyler yapma gayretinde olan genç arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle bir arada olduğumuz, yemeğin bahane olduğu kıymetli bir an yaşıyoruz. Allah sağlık içerisinde, birlik içerisinde, dirlik içerisinde yaşamayı nasip etsin.” dedi.

“OMÜ ile birlik-beraberlik atmosferi”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz da iki yıllık dernek başkanlığı görevinde ilk defa OMÜ yönetiminden özel olarak ilgi gördüklerini belirterek, “İki hafta önce OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, derneğimizi ziyaret ettiğinde çok onurlanmıştık. Rektörümüze yaptığımız hayırlı olsun ziyaretinde ise kendileri birlik ve beraberlik içerisinde olacağımızı söylemişti. Bugünkü atmosfer de bunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Şehit yakınlarına Allah'tan sabır dileyen Necati Yılmaz, Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin birlik ve beraberlik olduğunu sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Necati Yılmaz’a çiçek takdim ederek Kuran-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti.

“Şehit ailelerinin dik duruşuna minnettarız”

OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ise “Bugün, canlarını ve kanlarını ülkemiz için feda eden şehitlerimiz ve vatanımız için yaralanmış olan gazilerimizin acılarına ortak olmak adına bir araya geldik. Vatan için yapılan fedakârlık, hiçbir bedel ile ölçülemez. İstanbul’daki menfur terör saldırılarında gencecik vatan evlatlarını toprağa verdik ve bunun acısını her an her saniye yüreğimizin derinliklerinde yaşıyoruz. Yitirdiğimiz tüm şehitlerimize ve canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, evlatlarını toprağa veren annelerimize ve babalarımızı da sabırlar diliyorum. Unutmayın bizler de sizin evlatlarınızız.” dedi.

Şehit ailelerinin sabrına, kararlılığına ve dik duruşuna her daim minnettar olduklarını vurgulayan Doç. Dr. Kabadayı, “Ne olur, kendinizi hiçbir zaman asla yalnız hissetmeyin. Sizin 80 milyon koskoca ay yıldızlı bayraklar ile sarılmış büyük bir aileniz var. Allah birlikteliğimizi her zaman daim eylesin. Allah sizlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yemeğin ardından davete katılan şehit ve gazi yakınlarına Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.