MENU

Rektör Ünal: “Kültür İçerisinde Taşıdığı Değerlerle Kimlik Kazanır"
21 Aralık 2023, Perşembe - 11:26
Güncelleme: 26 Aralık 2023, Salı - 16:03
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri Genç Girişimcilerle Buluşuyor’ projesinin kapanış programı gerçekleştirildi. Program kapsamında sergi, sertifika ve ödül töreni düzenlendi.

İletişim Fakültesinde düzenlenen etkinliğe; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sinan Kaya, Doç. Dr. Ömer Çakın,  Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal: “Kendinizi geliştirin”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törendeki konuşmasında, güzel bir projenin uygulandığını söyledi.

Kültür ve iletişimin günümüzde önemli olduğunu, öğrencilerin bu konuda kendilerini geliştirmelerinin önem taşıdığını dile getiren Ünal, "Sadece bu fakülteden mezun olup bir diploma sahibi olmayın, arka planda kendinizi geliştirin. Bu, gelecekte sizler için önemli olacak. Buradan çıkınca da 'Yetenek kapısı'na üye olun. Çünkü size büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

“Bir kültür içerisinde taşıdığı değerlerle kimlik kazanır”

Yaşadığımız dünyada artık makinelerle rekabet edildiğini dile getiren Rektör Ünal, “Yapay zekânın hayatımıza girmesiyle birlikte bir rekabet süreci başladı. Fakat insanla rekabet edecek bir gücün olmadığını biliyoruz. İnsanları yapay zekâdan ayıran şey duygularıdır. Bunların başında da kültür geliyor. Kültür, iletişim alanında eğitim alan arkadaşlarımız için üzerinde durulması gereken bir konu. Hepimiz aynı kültürün bireyleriyiz ve bu kültürün bize yüklediği birtakım kodlar var. Kültür; zevklerimizi, tepkilerimizi, yememizi, içmemizi ve hayata dair birçok şeyi barındırıyor. Ancak globalleşen dünyada kültürlerin bilinçli olarak yok edildiğini görüyoruz. Bu bilinçli yok edilişe karşı durmak için kültürümüze sahip çıkıp, koruma altına almalıyız. Bu koruma da ancak o kültürü endüstriyel bir dönüşüme sokmakla mümkün olacaktır.  Bir kültür ancak içerisinde taşıdığı değerlerle kimlik kazanır.” ifadelerini kullandı.

“İletişimciler olarak size büyük sorumluluk düşüyor”

İletişim Fakültesi öğrencilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Rektör Ünal sözlerini şöyle noktaladı:

“Her şeyden önce bu mesleğin etiği olarak yaptığınız bir haberin sadece haber olmadığını bilmeniz gerekiyor. Haberinizin, bir sürü insanın hakkına gasp yolu açacak algıların engellendiği, insan haklarını ve onurunu koruyacak şekilde kaleme almanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Daima hakikatin yanında olmak zorundasınız. Bu süreçte sizlerden istirhamım kendinizi en güçlü şekilde yetiştirmeniz ve donatmanızdır. Mezun olunca kendi işini seven ve parmakla gösterilen bir iletişimci olmanızı istiyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ayrıca kapanış programı öncesi, proje kapsamında verilen eğitimlerle ilgili olarak;  Prof. Dr. Onur Bekiroğlu "Habercilik ve Gazeteciliğin Geleceği", Doç. Dr. Nursel Bolat "Kısa Film Yapım ve Yönetimi", Doç. Dr. Recep Yılmaz "Yaratıcı Bir Reklam Olarak Eksiltme Tekniği", Doç. Dr. Tarık Yazar "Afiş Tasarımı" ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç "Yapay Zeka ve Sinema" üzerine seminerler gerçekleştirdi.

Yine proje kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Samsun’un Kültürel Değerleri” konulu yarışmada Reklam Film Yapımı, Yaratıcı Fotoğraf, Yazılı Haber, Kısa Film Yapımı ve Afiş Tasarımı kategorilerinde ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül töreninde; Reklam film yapımı yarışmasında Şevval Tulumen birinci, Hüseyin Kuru ise İkinci, Kısa Film Yarışmasında Fikret Aydın birinci, Muhammed Dulkadir ise ikinci, Yazılı Haber yarışmasında Büşra Karacengel birinci, Kerim Koç ise ikinci, Yaratıcı Fotoğraf Yarışmasında Gökhan Koç birinci, Gökhan Küçüker ise ikinci,  Afiş Tasarım Yarışmasında Doğukan Yılmaz birinci, Nisa Nur Işıkoğlu ise ikinci oldu. 

Program, ödül töreni ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected