MENU

Prof. Dr. Murat Terzi, Türk Nöroloji Derneği Başkanlığına Seçildi
18 Aralık 2023, Pazartesi - 18:15
Güncelleme: 19 Aralık 2023, Salı - 16:20
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türk Nöroloji Derneğinin yeni yönetim kurulu, Antalya Belek’te düzenlenen 59. Ulusal Nöroloji Kongresinde belirlendi. Kongrede yapılan oylamada Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Türk Nöroloji Derneği başkanlığına seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztura başkan yardımcısı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Şebnem Bıçakcı genel sekreter, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. İpek Midi ise sayman olarak yeni yönetimde görev aldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Nöroloji Kliniğinden Prof. Dr. Saime Füsun Domaç, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Hacer Durmuş Tekçe, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Yüreğir Hastanesi Nöroloji Kliniğinden Doktora Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Onur Keskin üye oldu.

Öte yandan, Türk Nöroloji Derneği Bilim ve Hizmet Ödülü bu yıl Prof. Dr. Fethi İdiman'a verildi.

“Bu görevi üstlenmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum”

Türk Nöroloji Derneği’nin başkanlığına seçilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “Öncelikle, Türk Nöroloji Derneği'nin bu görevini üstlenmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Türk nöroloji camiasının zengin mirası ve gelecekteki potansiyeliyle birlikte bu göreve layık görülmek, benim için büyük bir sorumluluktur. Türk Nöroloji Derneği, ülkemizin en köklü ve saygın derneklerinden biridir. Kuruluşundan bu yana, nörolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde, nöroloji alanındaki bilimsel çalışmalarda ve nöroloji uzmanlık eğitiminde önemli rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

“Bilimin ve insan sağlığının ışığında ilerleyeceğiz”

Prof. Dr. Murat Terzi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben ve yönetim kurulundaki diğer görev alan arkadaşlarımız bu bayrağı devralmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk Nöroloji Derneği'nin daha da güçlenmesi için birlikte çalışarak, derneğimizi daha da ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Bu yolculukta birlikte olduğumuz tüm yönetim kurulu üyelerine ve değerli üyelerimize içten teşekkür ediyorum. Beraber çalışarak, Türk Nöroloji Derneği'ni daha da büyüterek, bilimin ve insan sağlığının ışığında ilerleyeceğimiz bir dönemi birlikte yaşayacağımıza inanıyorum.”

X
Secure Login

This login is SSL protected