Müzisyen Umut Kuzey Öğrencilerle Buluştu
05 Aralık 2016, Pazartesi - 17:10
Güncelleme: 06 Aralık 2016, Salı - 16:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rock Topluluğu, ünlü müzisyen ve festival koordinatörü Umut Kuzey ile söyleşi ve müzik dinletisi düzenledi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda müziksever öğrenci katıldı.

Konuşmasına müzikal çalışmaları ve televizyon programı hakkında bilgi vererek başlayan Umut Kuzey, daha sonra düzenlediği organizasyonlardan bahsetti. Anadolu'nun birçok yerinde,rock müzik ağırlıklı festivaller organize ettiklerini ifade eden Kuzey, "Bu işe başladığımız günden itibaren, karşılaştığımız zorluklara rağmen, düzenlediğimiz festivallere gittikçe artan bir talep var. 2016 yılından itibaren de yurt içi ve yurt dışından eleyerek seçtiğimiz amatör gruplara fırsat yaratmak amacıyla keşif sahneleri kurduk." dedi.

Koordinatörlükten daha çok müzisyen kimliğine  önem verdiğini vurgulayan Umut Kuzey, "Bizim bu festivalleri düzenlemedeki tek amacımız Anadolu'da yaşayan gençlerin, tüm sene yaşadığı sıkıntıları bir kenara atarak, sosyalleşebileceği, çevre edinebileceği, müzik dinleyebileceği, kamp yapabileceği bir özgürlük alanı yaratmak." diye konuştu.

Festivallerin Anadolu'da yapılmasını özellikle tercih ettiklerini söyleyen Kuzey, "İstanbul'daki dinleyicinin sevdiği müzisyeni dinleme imkanı her zaman var, ama Anadolu'daki dinleyici için sevdiği müzisyenin yaşadığı şehre gelip konser vermesi çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin çeşitli yerlerinde festival düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Umut Kuzey, tarihi önemi açısından özellikle 19 Mayıs'ta Samsun'da olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Söyleşinin sonunda, öğrencilerin seslendirdiği şarkıları keyifle dinleyen Umut Kuzey, daha sonra dinleyenlere ufak bir konser verdi.

OMÜ Rock Topluluğu'nun, katılımından dolayı Umut Kuzey'e çiçek takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.