MENU

OMÜ ile TÜİK Arasında Öğrencilerinin Mesleki Gelişimine Yönelik Protokol Yenilendi
28 Kasım 2023, Salı - 13:15
Güncelleme: 28 Kasım 2023, Salı - 13:20
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) arasında Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Mesleki Uygulama Programı Protokolü yeniden imzalandı.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende protokol metnine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve TÜİK Bölge Müdürü Halil Emecen imza attı. Protokolle Fen Fakültesinin İstatistik Bölümünde okuyan öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunulması amaçlanıyor.

İmza tarihinden itibaren 3 yıl geçerli olacak protokolle; Fen Fakültesi İstatistik Bölümü lisans programını başarıyla yürüten öğrencilere kendi uygulama alanlarının birinde deneyim kazanmalarına imkân verilerek, öğrencilerin daha donanımlı olması planlanıyor.

İstatistik Bölümü lisans müfredatının 8. yarıyılında yer alan Mesleki Uygulama Programı (MUP) dersinin Bölge Müdürlüğünde uygulanması için gerçekleştirilen protokolde; Bölge Müdürlüğü kaç öğrenci kabul edeceğini her yıl bahar yarıyılının derslerinin başlamasına iki ay kala Bölüm Başkanlığına bildirecek. Öğrenciler, bu program kapsamında Bölge Müdürlüğünde geçerli çalışma şartlarına ve kurallara uyarak çalışacak.

İmza töreni sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve TÜİK Bölge Müdürü Halil Emecen, protokolün her iki kuruma hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Tören, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected