OMÜ Öğrencisi Çince Kompozisyon Yarışmasında Dördüncü Oldu
02 Aralık 2016, Cuma - 15:40
Güncelleme: 02 Aralık 2016, Cuma - 15:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrencisi Halime Zeynep Sürücü, Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, üniversiteler arası “Çince Öğrenmenin Zorlukları ve Güzel Yanları” konulu Çince kompozisyon yarışmasında teşvik ödülüne layık görüldü.

Yabancı Diller Yüksekokulunda, Çin asıllı öğretim görevlisi Yahui Fan'dan üç dönem Serbest Seçmeli Çince dersini alan Halime Zeynep Sürücü, ilk üçe giren Çin Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin ardından 86,83 puanla dördüncü olmayı başardı.

"Kim Çince Zor Diyor?"

Katılımcıların en az 800 karakter yazarak başvurması istenen yarışmaya 900’den fazla karakter yazarak katılan Sürücü, “Çoğu insanın önyargıyla yaklaştığı Çince, göründüğü kadar zor değil. Gerçekten istenildiğinde kolaylıkla öğrenilebilir. Çince, gelişen uluslararası ticari ilişkilerde çok önemli bir yere sahip olması sebebiyle öğrenilmesi gereken bir dil.  Ülkemizin turizm, ticaret ve lojistik ağını en iyi şekilde temsil etmek adına Çinceyi severek, eğlenerek öğreniyorum." dedi.

"Kim Çince Zor Diyor?" başlıklı kompozisyonum ile sadece yabancı bir dili değil, sabrı ve azmetmenin önemini de öğrendiğini ifade denen Halime Zeynep Sürücü sözlerine şöyle devam etti, "Mesleki hayatıma büyük katkısı olacak Çince’yi öğrenme fırsatı sunduğu için üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokuluna ve desteğini esirgemeyen, sonsuz güveniyle beni, başarabileceğime inandıran, bu başarının ana kahramanı, çok değerli hocam Yahui Fan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”