MENU

İletişim Fakültesi’nde “Dijital Film Yapımı” Semineri
02 Aralık 2016, Cuma - 10:01
Güncelleme: 02 Aralık 2016, Cuma - 14:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü 2. İletişim Çalışmaları kapsamında “Dijital Film Yapımı” semineri düzenledi. Semineri Batuhan Kalaycı verdi. Kalaycı, sektördeki tecrübelerini ve deneyimlerini fakülte öğrencileriyle uygulamalı olarak paylaştı.

Kısa film, belgesel ve uzun metraj film denemelerinin dışında ulusal ve uluslararası film festivallerinde ön jüri ve ana jüri olarak çalışan, bu konularda üniversitelerde eğitimler veren, bazı popüler dizilerin senaryo ekibinde görev alan akademisyen Batuhan Kalaycı, “Televizyon dizileri insanları uyutmaya yöneliktir. Kısa filmciler ise televizyoncuları eleştiren filmler çekerler ve toplumsal konuları ele alırlar” dedi. Kalaycı, sinema ve reklam sektöründeki film yapım tekniklerinden ve bunları yönlendiren psikolojik etkilerden bahsetti.

“Farklı fikirleriniz varsa film çekmeye yönelin”

Film ve kısa film çekmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Kalaycı, “Farklı fikirleriniz varsa film çekmeye yönelin, böylece insanların göremediğini gösterebilirsiniz” dedi. Filmde ışık ve sesin önemine vurgu yapan Kalaycı, ışığın ve sesin bir dili olduğunu ve bunun göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Kalaycı ayrıca kurguladığı mizansenlerle katılımcı öğrencileri kullanarak karakter ve fon ilişkisini uygulamalı olarak anlattı.

Analog çekilen filmlerin püf noktalarına da değinen Kalaycı, “Günümüzde hala analog filmler çekiliyor. Bunun sebebi ise analog filmlerin dijitale göre daha kalıcı olmasıdır. Analogla çekilen filmler kurguya ve görüntüye dönüştürüldüğünde görüntü kaybı yaşanmazken dijital ile çekilen filmlerde görüntü kaybı olur” dedi.

Seminer Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın'ın eğitmen Batuhan Kalaycı ’ya teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected