Rektör Bilgiç: Kaynaklar Etkili ve Verimli Yönetilmeli
01 Aralık 2016, Perşembe - 13:10
Güncelleme: 01 Aralık 2016, Perşembe - 13:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü görevine atandıktan itibaren personeli tanımak, onlarla yakın ilişkiler kurmak, sorun ve öneriler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Rektörlük bünyesindeki birim ziyaretlerini sürdüren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç bu çerçevede İç Denetim Birimi Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İç Denetim Birimi Başkanı Şükrü Makaracı ve diğer personel tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Rektör Bilgiç, birim çalışanları ile kaynaşmak ve görevi devraldıktan sonra üniversite genelinde oluşan pozitif iklimi canlı tutmak adına bu ziyaretleri önemsediklerini belirtip birim çalışanlarından yerinde bilgi aldı.

Ziyarette Birim Başkanı Şükrü Makaracı ve ekibi, ziyaretten ötürü Rektör Bilgiç’e şükranlarını sunup birimin donanımı ve faaliyetleri ile gelecek vizyonları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ziyarette geçmişe dönük bir değerlendirmenin yanı sıra geleceğe dair atılacak adımlar konusunda bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Bilgiç, ziyaretinde İç Denetim Birimi'nin mevzuatları arasında da yer alan; kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına göre yönetilip yönetilmediği hususunda hassasiyete sahip olduklarını ve bu doğrultuda objektif ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek bu tutuma bir süreklilik kazandırmak istediklerini dile getirdi.

Rektör Bilgiç yeni dönemde idari yönetim anlayışları kapsamında etik değerler, personelle etkili ve sağlıklı iletişim, değer katacak katılımcılık konusunda titiz davrandıklarını da sözlerine ekledi.