AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk OMÜ’de
30 Kasım 2016, Çarşamba - 17:45
Güncelleme: 01 Aralık 2016, Perşembe - 09:23

OMÜ Öğrenci Konseyi ve Genç Memur-Sen iş birliğinde “15 Temmuz ve Sonrası” isimli bir konferans düzenlendi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu yaptı. Ardından söz alan Eğitim Bir Sen Başkanı NeJdet Güneysu, “15 Temmuz çok ders alacağımız, asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir gündür. 15 Temmuz Türk gençliğinin direniş günüdür. Bunu bayraklaştıralım. Unutmayalım ki başımıza gelenler görmemiz gerekirken göremediklerimizden, söylememiz gerekirken söyleyemediklerimizden dolayıdır.” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de “Biz dünyanın değiştiği ve dönüştüğü bir çağda yaşıyoruz. Şunu ifade etmeye çalışıyorum. Tarih bir milletin hafızasıdır. Dolayısıyla 1000 yıllık geçmişi olan tarihimizi bugüne güncellersek 15 Temmuz’u doğru algılayacağız. Yarın bu tip olayların başımıza gelmesini engellemek istiyorsak tarihi kodlardaki bu hafızayı bugüne güncelleyerek yarına bakmak zorundayız.” diye konuştu.

“Aklımızı özgür tutmak zorundayız”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise , “15 Temmuz, 12 Eylül gibi nice kötü tecrübeleri bizlere yaşatanlara fırsat vermek istemiyorsak Allah’ın bize bahşetmiş olduğu ve insan olmamızın temel değeri olan aklımızı özgür tutmak zorundayız. Düşünmek zorundayız. Değerli gençlerimiz ne kadar yanlış düşündüğünüzü zannederseniz zannedin, ne kadar yanlışa düşeceğinizi sanırsanız sanın, sizden daha akıllı, sizden daha vatansever, sizden daha çok ülkesini seven bir insan olduğunu düşünürseniz düşünün o iradeyi birinin eline asla teslim etmeyin” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz ile ilgili hazırlanmış video seyredildi ve konuk konuşmacı Metin Külünk’ün özgeçmişi dinleyicilerle paylaşıldı.

“Düşünmekten, sorgulamaktan korkmayın”

Konferansına, “Gençler düşünce anarşisti olun” sözleriyle başlayan Metin Külünk, “Aklınızın özgürlüğünün önünde hiçbir engel tanımayın. Bir tek sınır var tevhit ve şirk. Tevhit ve şirk sınırları içerisinde düşünce anarşisti olun. Akıl özgürlüğü ve bu özgürlüğün temellendirdiği düşünce anarşisti olun. Düşünmekten, aramaktan, sorgulamaktan korkmayın. Akıl özgürlüğünün her işin başı olduğuna inanıyorum. Bana göre; 15 Temmuz galip medeniyet ile mağlup medeniyet mücadelesinin bir kesitidir ve bu mücadele devam etmektedir ve devam da edecektir.15 Temmuz 10 saatlik bir mücadele değildir. 246 şehit o gecenin gerçek kahramanlarıdır. O nedenle şunu hiçbir zaman unutmayınız ki son 150 yıllık dünya sisteminin nasıl şekillendirildiğini bilmeliyiz.” dedi.

“Medeniyetimizin merkezine insanı koyduk”

Dünyanın bugün yönetilemezlik problemi olduğuna dikkat çeken Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün dünyanın adalet problemi var. Bugün dünyanın hak ve hukuk problemi var. Peki, siz hiç düşündünüz mü? Siz ne yaptınız da 6 asırdır Anadolu’da egemen oldunuz? Şunu yaptınız: İnşa ettiğiniz medeniyetin merkezine insanı ve Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, insan ve adaleti koydunuz. İnşa ettiğiniz medeniyeti sadece Müslümanlar için değil Müslümanlar dışındaki insanlar için de onlarında huzur içinde yaşayacağı bir medeniyet olarak inşa ettiniz. İnsanı merkeze koyan ve etnik kimlikleri aşan bir düzen ortaya koydunuz.”

Konferansın ardından 2014-2015 ve 2016 yıllarında Öğrenci Konseyi’nde başarılı çalışmalar yapan 40 öğrenciye teşekkür belgeleri verildi. Aynı zamanda Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu’na da plaket takdim edildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konferansın sonunda “Büyük Anadolu Aklı” isimli kitabını imzalayarak Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e hediye etti ve öğrencilere dağıttı.