Diş Hekimi Adayları Beyaz Önlük Giydi
25 Kasım 2016, Cuma - 16:54
Güncelleme: 27 Aralık 2016, Salı - 12:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’ne bu yıl başlayan öğrenciler törenle beyaz önlüklerini giydi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 24 Kasım Perşembe günü düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gözlem Ceylan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Timur Gülhan, Samsun Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erman Ürer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“En iyisi OMÜ olduğu için tercih ettim”

Okulu birincilikle kazanan İsmail Kürşat Pişkin, sınava hazırlanırken hedefinin diş hekimliği olduğunu belirterek OMÜ’yü tercih etmesinin sebebini ise şu şekilde açıkladı: ''Sınav sonuçları açıklandıktan sonra diş hekimliği fakültelerini inceledim. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin eğitim kalitesi ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndaki başarısını gördüğümde, gideceğim en iyi yerin Samsun olduğuna karar verdim. 5 yıllık eğitim hayatımın burada çok güzel ve dolu dolu geçeceğine inanıyorum. Benimle birlikte burayı kazanan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

''Zorluklara karşı asla pes etmeyin''

Öğrencileri, eğitim boyunca ve mezun olduktan sonra zorlu bir sürecin beklediğini ifade eden Samsun Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erman Ürer de "Bu zorlu süreci, eğitim ve kişilik anlamında iyi bir şekilde bitirmenizi temenni ediyorum. Mesleğimiz adına son yıllarda pek olumlu gelişmeler olmadığını kabul ediyorum. Her yıl yenisi açılan diş hekimliği fakülteleri ve buralardan mezun olan genç meslektaşlarımızın yeterince istihdam edilememesi, doğal olarak ucuz iş gücü problemini ortaya çıkartmaktadır. Ancak karşımıza çıkan her problemin üstesinden gelinebilecek bir çözüm yolu vardır. Benim de mesleğim adına kaygılandığım anlar olmuştur. Pes etmemek, daha çok çalışmak, çözüm üretmek bizlerin elinde ve sizin yapmanız gereken asla pes etmemektir.” şeklinde konuştu.

''Giyeceğiniz önlük beyaz olduğu gibi kalbiniz de beyaz olsun''

Öğrencilerin giyecekleri önlüklerin beyaz olduğu gibi kalplerinin de pırıl pırıl olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Gözlem Ceylan ise ''Her meslek kutsaldır ve hepsinin ayrı bir yeri vardır. Fakat bizler insan sağlığıyla uğraşmaktayız. Bu nedenle insan sağlığıyla uğraşan hekimlik mesleği; heyecan vericidir, zordur ama bir o kadar da maneviyatı yüksek olan bir meslek grubudur. Biz hekimlerin malzemesi insan olduğu için hekim her zaman hastasına karşı nazik, sabırlı, merhametli ve anlayışlı davranmak durumundadır ve siz diş hekimliği öğrencilerinin de bu tutumu ilke edineceğine gönülden inanmaktayım.'' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol tarafından genç diş hekimleri adaylarına beyaz önlükleri giydirildi.