Özel Eğitim Alan Öğrenciler Öğretmenler Günü’nü Kutladı
24 Kasım 2016, Perşembe - 16:30
Güncelleme: 24 Kasım 2016, Perşembe - 16:33

Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gelişimsel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Toplantı Salonu’nda kutlama programı düzenledi.

Programa Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü M. İrfan Yetik, Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Lütfi İncesu, Tıp Fakültesi’nden öğretim elemanları ve öğrenci velileri ile okulun öğretmenleri katıldı.

Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü M. İrfan Yetik açılış konuşmasında “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in güzel bir sözü vardır: ‘Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım.’ Bizler bu anlayışla gökyüzünün melek çocuklarına sevgi, sabır ve şefkatle öğretmenlik yapmaya çalışıyoruz. Özel çocuklarımızın özel öğretmeni olan sizler büyük fedakârlıklarla çocuklarımız için çalışıyor ve canınızdan can katıyorsunuz. Olağanüstü gayretleriniz için öğrenci ve velilerimiz adına sizlere teşekkür ediyor, Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.” dedi.

Etkinlikte, okulun engelli öğrencileri tarafından Öğretmenler Günü ile ilgili şiirler okunurken, OMÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler Öğretmenliği 2.sınıf öğrencileri ise öğretmenlere hitaben yazmış oldukları mektupları paylaştılar.

Öğretmenler Günü için hazırlanan pastanın kesiminin ardından öğretmelere hediyeleri; Ondokuz Mayıs Zihin Engelliler Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Lütfi İncesu, Okul Müdürü M. İrfan Yetik ile Okul-Aile Birliği Başkanı Handan Konuşuk tarafından verildi.

Prof. Dr. Lütfi İncesu bu anlamlı günün kutlamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.