Rektör Bilgiç Geleceğin Öğretmenlerini Kutladı
24 Kasım 2016, Perşembe - 16:06
Güncelleme: 08 Aralık 2016, Perşembe - 12:46

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen kutlama töreninde geleceğin öğretmenleriyle bir araya geldi.

Çeşitli ana bilim dallarından son sınıf öğrencileri ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, dekan yardımcıları ve akademisyenlerin katıldığı etkinlikte Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu da hazır bulundu.

"Öğretmenliğin mesaisi yok"

Kutlamada konuşan Dekan Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, öğretmenliğin mesaisi olmayan, sürekli çalışmayı gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayarak, "İnsandan insana doğrudan etki edebilme ve iletişim kurabilme açısından en avantajlı meslek öğretmenliktir.” dedi. Katılımından dolayı Rektör Sait Bilgiç'e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Akbulut, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

"Geleceğimiz sizlerin elinden geçecek"

Öğretmenliğin hem çok eski hem de hiç yok olmayacak değerli bir meslek olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de öğrencilere seslenerek, "Yakın bir zamanda sizler de öğretmen olacaksınız. Geleceğimiz, en kıymetli varlıklarımız ve ülkenin gideceği yol sizin elinizden geçecek. Sizlerin himayesine bırakılmış, bilgi ve birikimlerinizi aktaracağınız nice genç çocuğumuz için sizin heyecanınız ve sevginiz en belirleyici unsur olacak." diye konuştu.

Öğretmenlerin, bir anne baba gibi öğrencileri ile aralarındaki bağı hiç koparmadıklarını belirten Rektör Bilgiç, "Rektör olduğumda beni ilk arayanlar, arkadaşlarımdan önce ilk ve ortaokul öğretmenlerim oldu. Yıllar sonra bile öğretmenin öğrencisi için duyduğu gurur ve mutluluğu bir kez daha yakından anlamış oldum." dedi.

"Çocuklarımıza doğruya ulaşmak için gidecekleri yolu öğretin"

Prof. Dr. Bilgiç, öğretmenlik mesleğinin ülkeye ve millete hizmet etme fırsatını verdiğinin altını çizerek, "Ülkenize hizmet ederken sakın bu toprakların değerlerinden uzaklaşmayın. Fakat insanlığın evrensel değerlerini de göz ardı etmeyin. Çocuklarımıza doğruları, daha da önemlisi doğruya ulaşmak için gidecekleri yolu öğretin." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere, yaşanabilecek olumsuzlukları meslek inancıyla yenmelerini ve geleceğe inançla yürümelerini tavsiye eden Bilgiç, öğrencilere ve onları yetiştiren akademisyenlere hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut'a ve geleceğin öğretmenlerine çiçek takdim ederek, onların şahsında binbir fedakârlıklarla bu kutsal mesleği icra eden tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladığını sözlerine ekledi.

HABERİN VİDEOSU