MENU

OMÜ; TÜBİTAK BİDEB’in Destek Programlarında Zirveyi Zorluyor
03 Ekim 2023, Salı - 14:14
Güncelleme: 28 Mart 2024, Perşembe - 10:32
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçlarına göre Türkiye’de en çok destek alan 8’inci üniversite oldu.

OMÜ, ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefine doğru ilerliyor

Gelişimin öncülüğünü yaparak öğrencilerinin geleceğini kurgulamada girişimci ve yenilikçi ekosistemiyle yol alan OMÜ; TÜBİTAK BİDEB (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) bünyesindeki söz konusu destek programında Türkiye’nin ilk 8 üniversitesi arasında yer alırken ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefine doğru ilerliyor.

Toplamda 114 proje desteklenmeye hak kazandı

Örgün eğitim alan lisans öğrencilerinin yanı sıra, ön lisans öğrencilerinin de başvuru yapabildiği TÜBİTAK BİDEB “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”nda 114 projesi destelenen OMÜ’de Eğitim Fakültesi 40 projeyle en üretken fakülte konumunda bulunuyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi 20 projeyle ikinci, Fen Fakültesi ise 11 projeyle üçüncü sırada olduğu program kapsamında destek alan diğer fakülte ve meslek yüksekokulları ise şöyle sıralandı:

İlahiyat Fakültesi: 10
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi: 9
Mühendislik Fakültesi: 6 proje
Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi: 5 proje
Ziraat Fakültesi: 5 proje
Güzel Sanatlar Fakültesi: 2 proje
Tıp Fakültesi: 1 proje
Diş Hekimliği Fakültesi: 1 proje
Veteriner Fakültesi: 1 proje
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: 1 proje
Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi: 1 proje
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: 1 proje

Rektör Ünal: “Her bir akademisyen ve öğrencimize teşekkür ederiz”

Fakülte ve meslek yüksekokullarıyla ürettiği farklı disiplinlerdeki toplam 114 proje sayesinde “Araştırma Üniversitesi’ olma ivmesini arttıran OMÜ’de Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da ortaya çıkan gurur tablosunda emeği olan akademisyen ve öğrencilerin her birine teşekkür ederek başarılarını diledi. Rektör Ünal, öğrencilerin geleceğini tayin etmede önemli bir rolü olan nitelikli araştırma projelerinin daha da artması temennisinde bulundu.

TÜBİTAK’ın, üniversite öğrencilerini araştırmaya teşvik eden programı

TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”; sağladığı hibeyle üniversitelerde örgün eğitimdeki girişimci lisans ve ön lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

OMÜ, Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nda ise 12’inci sırada

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ayrıca TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçlarına göre 6 proje ile Türkiye’de en çok destek alan 12’inci üniversite oldu.

“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023/1 dönemi başvuru destek sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi

Proje isimlerine ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz.

Ek Dosya(lar): 
X
Secure Login

This login is SSL protected