TÜBİTAK 2237-A Eğitim Fakültesi Öğrencilerine 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi-III Projesi Başvuruları Başladı
22 Eylül 2023, Cuma - 17:11
Güncelleme: 22 Eylül 2023, Cuma - 17:12

TÜBİTAK 2237-A ‘‘Eğitim Fakültesi Öğrencilerine 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi-III’’ isimli proje 27 Kasım-2 Aralık 2023 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek olup eğitimin 6 gün sürmesi planlanmaktadır.

Proje 19 Mayıs Üniversitesinden Doç. Dr. Belgin BAL İNCEBACAK tarafından yürütülecek olup, projede 13 farklı üniversiteden 17 öğretim üyesi görev alacaktır. Bu proje ile Eğitim Fakültesinde öğrenim gören farklı alanlardaki lisans öğrencilerine proje yazım süreçleri ile ilgili bilgi ve beceri yetkinliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Aynı zamanda bu bilgileri uygulamalı olarak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına yönelik projeler hazırlamaya yönlendirerek, bu koda başvurulan öğrenci projelerinin kalitesinin arttırılması beklenmektedir.

KATILIMCI ŞARTLARI

Etkinliğe başvuran katılımcılarda aranan kriterler:

• Eğitim fakültesinin herhangi bir anabilim dalının 2. 3. veya 4. sınıflarında öğrenim görüyor olmak
  • Projeye bir proje önerisi fikri ile katılmak
  • TÜBİTAK 2209/A-B 2242 proje koduna ait bir proje yürütmüyor/yürütmemiş olmak
  • TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olmak
  • Disiplin cezası almamış olmak
  • Çevrimiçi başvuru formunu doldurmak
  • Çevrimiçi alınan ön başvurular arasından asıl ve yedek katılımcıların seçiminde dikkat edilecek kriterler:
  •  Kadın ve erkek katılımcı sayısının dengeli dağıtılması
  •  Başvurulan her anabilim dalından üçer öğrencinin olmasına özen gösterilmesi,
  •  En az 5 farklı üniversiteden lisans öğrencisinin katılımının sağlanması,
  •  Bu kriterlere göre seçimde iki aday arasında eşitlik olması halinde başvuru formunu daha önce ve eksiksiz dolduranlar tercih edilecektir.

Başvuru formu için: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_rnS91oLK8K3ut80xzFavrvamoGg8bGBPJ1zeDSWe1a-YbQ/viewform