OMÜ DOKAP Üniversiteler Birliği Kurucu Üyesi Oldu
18 Kasım 2016, Cuma - 14:39
Güncelleme: 18 Kasım 2016, Cuma - 16:18

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) öncülüğünde aralarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin de bulunduğu 9 ilin üniversitesiyle “Üniversiteler Birliği” kuruldu.

Birlik protokolü, Giresun Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir törenle imzalandı. Törene; DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve diğer üniversite rektörlerinin yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran katıldı.

Birlikte; Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi yer alıyor.

Üniversiteler Birliği’nin Kurucu Dönem Başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal olurken, 1 yıl süreli olacak şekilde her yılın 1 Ocak tarihi itibariyle, birliğe üye olan üniversitelerin kuruluş sırasına göre dönem başkanlıkları değişecek.

Bu kapsamda; 2018 yılı dönem başkanlığı görevini Ondokuz Mayıs Üniversitesi üstlenecek. Birlik, üniversitelerin belli alanlarda projelerinin desteklenmesi yönünde önemli imkânları hayata geçirecek.