Rektör Bilgiç Genel Sekreterlik Çalışanlarıyla Buluştu
18 Kasım 2016, Cuma - 13:13
Güncelleme: 18 Kasım 2016, Cuma - 13:20

“Her Hâlimizle Üniversitemizi Temsil Ediyoruz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektörlük personeliyle tanışmak ve çalışanların motivasyonunu arttırmak amacıyla gerçekleştirdiği buluşmalara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Genel Sekreterlik çalışanlarıyla bir araya gelen Rektör Bilgiç’e, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy da eşlik etti.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen buluşmada konuşan Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Her birimiz bu kurumun eşit düzeyde bir ferdiyiz. Yapmamız gereken şey, başarılarımız ve fedakârlıklarımız ile ön plana çıkmaktır. Kurumumuz bağlamında her kademedeki arkadaşımızın görevini iyi bir biçimde icra etmesinden daha önemli bir şey yok. Zira, görevini hakkıyla yapan ve çalışan insanlar, diğer kişilere göre daha mutludur ve emin olun, Allah da onun önünü açar.” dedi.

“Kimseye karşı özel bir davranış biçimimiz yok”

Yönetim olarak kurumda adil olmayı, hakkaniyeti ve kaliteyi en üst düzeyde sağlamakla yükümlü olduklarını vurgulayan Rektör Bilgiç, “Kimseye karşı özel bir davranış biçimimizin olması ya da imtiyazlı davranılması gibi bir durum kesinlikle mümkün değildir. Öte yandan, hür bir birey olarak aklınızı ve iradenizi kimseye teslim etmeden görevini en iyi şekilde yapın. Bizler bu kurumun mensubuyuz ve her hâlimizle bu kurumu temsil ediyoruz. Dolayısıyla attığımız adımlarda, yaptığımız işlerde ve çalışmalarda bu temsil vazifemizin ve sorumluluğumuzun olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.” diye konuştu.

“Buluşmalar insana verilen değerin yansıması”

Bu buluşmaların insana verilen değerin bir yansıması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışan ekipler, ortak bir amaç doğrultusunda hareket ederek ve sağlıklı iletişime dayalı birliktelikle bir ekip ruhu oluşturabilirler. Bizler, çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu yüksek tutacakları ve işlerini başarıyla yapabilecekleri bir sosyal iklim için çalışıyoruz. Bunu başarıyoruz, bu heyecanı yakaladığımızı düşünüyorum. Bu başarının ışıkları şehrimizde de yansımalarını bulmaya başladı.”

“Şehrimizle bütünleşmeliyiz”

Rektör Bilgiç, üniversiteyi alınan noktadan daha iyi yerlere taşımanın temel gayelerini olduğunu belirterek, “Bizler, üniversitemiz için hep birlikte çalışmalarımızı ve işlerimizi üretiyoruz. Ancak, üniversitemiz kadar şehrimizin menfaatlerini de en üst düzeyde gözetmek ve şehrimizle bütünleşmek durumundayız. Bu yönde de çok önemli bir sorumluluğa sahibiz. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda kampüsün her yanında ulaşımı sağlayacak raylı sistem projesi hazırladık. Dolayısıyla şehrimizin tüm kurumlarıyla her daim sağlıklı bir iletişim içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Buluşmada söz alan Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da “Arkadaşlarımızla gayet uyumlu ve özverili biçimde çalışıyoruz ve bundan sonra da aynı uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Buluşmada birim amirlerinin görüş ve taleplerini de dinleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, daha sonra Hukuk Müşavirliği Birimini ziyaret ederek çalışanlarla konuştu. Rektör Bilgiç, personel ziyaretlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.