MENU

OMÜ Takımları TEKNOFEST Ankara’dan Farklı Kategorilerde Elde Ettiği Başarılarla Dönüyor
05 Eylül 2023, Salı - 09:53
Güncelleme: 05 Eylül 2023, Salı - 13:18
A+ A-

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), TEKNOFEST Ankara’da, girişim yarışmalarında mücadele eden 2 bin 415 takım arasından 3 finalist takım çıkarmayı başardı.

3 Finalist takımdan biri olan Esinti Takımı ise Uzay Havacılık ve Savunma Teknolojileri alanında 2’cilik ödülünü kazarak önemli bir başarıya imza attı.

Derece elde ederek OMÜ’ye gurur yaşatan takımlar, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından tebrik edildi.

Esinti Takımı, Uzay Havacılık ve Savunma Teknolojileri Kategorisinde 2’inci

Uzay Havacılık ve Savunma Teknolojileri alanında mücadele eden Esinti Takımı, ‘İnsansız Hava Araçları İçin Uçuş Kontrol Kartı, ESC, Güç Dağıtım Kartı Yazılımı ve Üretimi’ projeleriyle 216 takım arasından 2’inciliği elde etmeyi başardı.

OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar danışmalığında kurulan Esinti Takımı; Gülşah Salihanur Keleş ve Enes Bahadır Eravcı’dan oluşuyor.

Sivil havacılıkta yerlileşmeyi arttırmak hedefleniyor

Sivil havacılıkta eksik kalan yerlileşmeyi arttırmayı amaçlayan Esinti Takımı, projeyle insansız hava araçlarının (İHA) temel elektronik bileşenleri olan uçuş kontrol kartı, elektronik hız kontrolcüsüv ve güç dağıtım kartını tamamıyla yerli olarak üretmeyi hedefliyor.

Helimor Havacılık Takımı, Tarım Teknolojileri Kategorisinde finalist

Tarım Teknolojileri alanında finallere kalmayı başaran Helimor Havacılık Takımı da 232 takım arasından 5’inci olmayı başardı.

Öğretim Görevlisi Dr. Nalan Türköz Karakullukçu danışmanlığında kurulan Helimore Havacılık Takımı; Başak Demir, Elif Kapusızoğlu ile Metehan Ünalan tarafından kuruldu.

Tarımda İHA kullanımını artıracak

Takımı üyeleri geliştikleri araçla, tarımda insansız hava araçları (İHA) kullanım teknolojisini geliştirerek pestisist kullanımının minimuma inmesini amaçlıyor. Projeyle zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için İHA teknolojinin artırılması planlanıyor.

Kinetekor Atlas Takımı, Eğitim Teknolojileri Kategorisinde finalist

Eğitim Teknolojileri alanında finallere kalmayı başaran Kinetekor Atlas Takımı ise 317 takım arasından 9’uncu olmayı başardı. Tıp Fakültesi’nin TEKNOFEST’te yarışan ilk takımlarından olan Kinetekor Atlas Takımı, 5’inci sınıf öğrencisi Stj. Dr. Mustafa Başdaş tarafından kuruldu.

Tıpta eğitim teknolojilerine yönelik çözümler geliştirilecek

Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Bilge'nin akademik danışmanlığında yürütülen projede; tıpta eğitim teknolojilerine yönelik çözümler geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje, Tıp eğitiminde Farmakoloji öğretimini daha kalıcı ve pratiğe uyarlanabilir bir forma dönüştürmeyi amaçlıyor. Kinetekor Atlas sayesinde ilaçların moleküler etkileri ile günlük ilaç kutuları arasında bağlantı oluşturacak sanal ve fiziki ortamlar geliştiriliyor. Yapay zeka teknolojilerinin de entegre edildiği projede Farmakoloji ve Biyoloji alanında eğitim ekosistemi oluşturmak planlanıyor.

Proje sayesinde Tıp öğrencileri, ilaçların etki mekanizmalarını hücresel ve oyunlaştırılmış farmakoloji atlaslarıyla öğrenecek. Ayrıca öğrenciler, öğrendikleri teorik ilaç bilgilerini pratik mesleki hekimlik becerisi olan reçete yazma becerisine dönüştürmeyi hedeflerken ‘Akılcı İlaç Hesap Modülü’ ve Tıp Fakülteleri için ‘Fiziki e-OSCE’ adlı sınav sistemi geliştirecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak TEKNOFEST Ankara’da derece elde eden takımlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

X
Secure Login

This login is SSL protected